marți , 15 iunie 2021 4:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vești proaste pentru românii care doresc să își petreacă concediul în Grecia

Informații pentru românii care s-au gândit să-și petreacă concediul în Grecia.

Muncitorii din statul elen au început de joi, 10 iunie 2021, un protest față de planurile pe care le are Guvernul de a modifica legislația în domeniul muncii. Această reformă care va submina drepturile salariaților și va permite firmelor să introducă un program de lucru prelungit.

Aceste proteste vor fi desfășurate de către cele mai importante sindicate din sectorul public și privat din Grecia. Acest protest va suspenda transportul public și va păstra feriboturile la chei. Mai multe coloane de manifestanți doresc să se adune în centrul capitalei Atena.

Luna trecută când s-a anunțat proiectul de modificare a legislației, Guvernul conservator condus de Kyriakos Mitsotakis a subliniat că măsurile luate vor moderniza o legislație „învechită” care datează din urmă cu câteva decenii, înainte de era Internetului, când majoritatea muncitorilor intrau în schimb la aceiași oră. Conform Executivului de la Atena aceasta reforma va putea acorda angajaților mai multă flexibilitate cu privire la programul de muncă și va putea combate exploatarea, orele suplimentare neplătite și munca nedeclarată, care alimentează sectorul gri al economiei.

Recomandări

Raluca Turcan a vorbit despre majorarea alocațiilor copiilor

Persoanele care vor să facă punte către 1 iunie își pot lua o zi liberă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *