marți , 15 iunie 2021 4:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ne dezinfectăm, dar nu cu ce trebuie! Soluții retrase de pe piață în Bacău, Neamț Suceava

Peste 400 de litri de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe au fost retraşi din unităţile sanitare în perioada martie 2020 – mai 2021, informează Ministerul Sănătăţii prin intermediul unui comunicat.

Potrivit Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, informaţiile centralizate până în prezent arată că în Bacău inspectorii sanitari din cadrul DSP Bacău au retras de la utilizare 245 de litri: 45 de litri de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău – Apesin Handactive F, Pliwa Decontamed, Desogen Aero – produse neavizate conform prevederilor Regulamentului nr. 528/2012 şi etichetare greşită; 200 de litri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău – Dezinfectant Efekt Bactisept – nu are arie de aplicare în unităţi sanitare.

Producătorii produselor biocide retrase de la utilizare sunt Apesin Handactive F Germania, Pliwa Decontamed Austria, Desogen Aero România – jud. Ilfov, Dezifectant Efekt Bactsept România – jud. Bacău. În judeţul Ilfov, inspectorii sanitari din cadrul DSP Ilfov au retras de la utilizare 1,2 litri, de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina” – produs biocid Incidin Liquid (producător Germania) – deficienţe de etichetare.

În Neamţ, inspectorii sanitari din cadrul DSP Neamţ au retras de la utilizare 2,5 litri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – produs biocid Ecocid S (produs pentru igiena veterinară). Produsul biocid din Slovenia a fost folosit pentru dezinfecţie în tuneluri. În Sălaj, inspectorii sanitari din cadrul DSP Sălaj au retras de la utilizare 161 litri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău – produs biocid Bioxeco 5S – eticheta nu era tradusă în limba română şi nu avea toate elementele de identificate impuse de legislaţia naţională.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, au constatat că agenții economici suceveni comercializau substanțe biocide neconforme. De la începutul pandemiei de COVID-19 s-au retras aproape 700 de litri de biocide și au fost aplicate trei amenzi în valoare totala de 25.000 lei.

Recomandări

90.000 de lei amendă pentru 2 primării din Botoșani

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 90.000 de lei unor primării din judeţul Botoşani, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *