luni , 18 octombrie 2021 2:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Veolia Energie pleacă oficial din oraș

Contractul dintre Veolia Energie și Primăria Iași a ajuns la final. Compania nu a mai dorit să asigure furnizarea agentului termic în municipiu, astfel încât cele două părți au ajuns la un acord de încetare a contractului.

În aceste condiții, municipalitatea va trebui să achite companiei circa 13,1 milioane de euro în următorii ani, conform unor clauze din contract.

Consiliul Local va analiza în ședința ordinară de mâine, 31 august 2021, un proiect de hotărâre legat de preluarea furnizării agentului termic în oraș de societatea Termo – Service SA. După ce compania Veolia Energie Iași a anunțat că nu va mai continua să gestioneze serviciul de termoficare în municipiul Iași, autoritatea locală a decis să transfere totul către societatea subordonată. În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței va figura un proiect prin care Termo-Service SA își va completa domeniul de activitate, prin cel legat de tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase, conform cod CAEN 3821. Este vorba de gestionarea situației privind arderea cărbunilor pentru furnizarea agentului termic. Odată cu încetarea contractului, autoritatea locală a anunțat și ce se va întâmpla cu preluarea gestionării furnizării agentului termic în municipiu.

Primăria Iași trebuie să plătească 13,1 milioane de euro către Veolia Energie.

Recomandări

Sâmbătă dimineață va fi pornit și motorul termic din CET I Iași

Primarul Mihai Chirica a dat asigurări ieșenilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *