Firmele din Iași primesc noi granturi de capital

Date:

Plățile către beneficiarii Măsurii 2 din Iași au scăzut în ultima săptămână, însă au fost trimise noi notificări de contractare către Agenția pentru IMM-uri și bănci.

Firmele din Iași au solicitat ajutoare financiare cuprinse între 5.000 și 100.000 de euro. Până în prezent s-au plătit 128,44 milioane de lei, granturi pentru capital de lucru.

După ce plățile către beneficiari au fost accelerate în săptămâna 2-6 august 2021, odată cu transferul banilor care au rămas la Măsura 3- granturi de investiții, la Măsura 2, în săptămâna precedentă acestea s-au redus.

Reprezentanții Agenției pentru IMM-uri din Iași susțin că noi notificări de contractare au fost trimise către bănci și instituție, iar imediat după ce vor fi semnate documentele, băncile vor transfera banii în conturile beneficiarilor din Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Iașul este pe primul loc în ceea ce privește numărul celor care au primit banii în Măsura 2. În Suceava sunt 325 de antreprenori care au primit 105 milioane de lei, iar în Bacău – 188 de beneficiari cu plăți în valoare de 46 de milioane de lei. La Neamț sunt 128 de beneficiari cu plăți în valoare 32 de milioane de lei. În Botoșani sunt 76 de beneficiari cu 27 de milioane de lei în conturi și la Vaslui – 62 de companii plătite în Măsura 2 cu 15,7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...