joi , 28 mai 2020 12:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Vaslui: Povestea băiatului de 14 ani ucis în bătaie și aruncat într-o râpă de un afacerist

Un băiat de 14 ani din judeţul Vaslui a fost găsit ucis la opt zile după dispariţie. Sebi, cum îi spuneau apropiaţii, a fost omorât cu cruzime de un afacerist local, care nu doar că s-a crezut poliţist, ci a vrut „să-i dea o lecţie“ pe care s-o ţină minte.

Potrivit adevarul.ro., Sebi nu a mai apucat să ţină minte lecţia oferită de patronul din sătucul Guşiţei, din comuna vasluiană Dimitrie Cantemir. A murit sub ploaia de lovituri a afaceristului Dan Mîcnea (39 ani), despre care comunitatea locală are numai cuvinte frumoase: ”om înstărit”, ”cu o familie superbă”. A murit în mijlocul unei păduri, însă dispariţia sa a fost reclamată la Poliţie de bunică abia două zile mai târziu. Femeia îl avea în grijă pe nepot, părinţii fiind la muncă în străinătate.

Crescut doar de bunică, băiatul mai avea accese de teribilism, însă niciodată nu fugise de acasă. Era bănuit că în luna noiembrie, anul trecut, ar fi spart un magazin din sat, alături de alţi doi băieţi, şi i-ar fi dat foc. Era chiar magazinul afaceristului Mîcnea. Poliţiştii făceau cercetări în acest caz, iar bunica se temea că nepotul ar fi fost ”săltat de poliţişti”, de aceea a şi reclamat dispariţia cu întârziere. Ultima dată, Sebi a fost văzut în viaţă pe 23 februarie. Era împreună cu alţi băieţi pe uliţele din sat. Atunci, patronul magazinului l-a luat la rost, cerându-i să facă reconstituirea faptelor. Adolescentul a rămas singur cu afaceristul şi de atunci nimeni nu mai ştia nimic despre el.

Pe 25 februarie, bunica a reclamat dispariţia la Poliţie. Dispariţia ”voluntară” a băiatului de 14 ani, aşa cum a fost reţinută de către poliţişti, a început să ridice suspiciuni în momentul în care anchetatorii au refăcut traseul ultimelor zile când Sebi a fost văzut în viaţă. Martorii au relatat poliţiştilor episodul cu patronul magazinului din sat. Dan Mîcnea (foto jos) a confirmat întâlnirea însă a invocat că s-a despărţit de băiat, fără a şti încotro a luat-o. Au urmat mai multe zile de investigaţii ale poliţiştilor coordonaţi de adjunctul şefului Poliţiei Huşi, comisarul Florin Graur, unul dintre cei mai vechi criminalişti din judeţul Vaslui. Suspiciunile anchetatorilor erau clare: patronul avea o legătură certă cu dispariţia minorului. Cum nu reuşeau să obţină informaţii de la acesta, poliţiştii i-au propus să efectueze testarea cu poligraful. Afaceristul a fost de acord. Procurorii afirmă că mulţi criminali acceptă testarea poligraf, în încercarea de a-şi demonstra nevinovăţia, crezând că vor reuşi să păcălească ”detectorul de minciuni”.

Firul crimei, mărturisit procurorului de caz, este cutremurător. Bărbatul de 39 de ani a declarat că pe 23 februarie, la amiază, s-a întâlnit cu Sebi şi i-a cerut să îi spună cum a acţionat în luna noiembrie, anul trecut, când i-a spart magazinul, şi pe unde a mers. În ciuda anchetei Poliţiei, voia să facă o anchetă pe cont propriu. A invocat în faţa procurorilor că, în urma spargerii din luna noiembrie, i-ar fi dispărut din magazin 3.100 de euro, 2.700 de lei şi diverse produse.  Adolescentul, aflat pe o bicicletă, a mers pe un traseu până într-o pădure. Acolo i-a indicat un drum, apoi s-a răzgâdnit şi a indicat o altă direcţie. Convins că băiatul îl păcăleşte, a luat un par din pădure şi a început să îl lovească cu brutalitate. ”A declarat că a lovit victima cu lemnul respectiv de vreo sută de ori, peste mâini şi picioare. Cadavrul prezintă multiple leziuni, cauzele exacte ale decesului, dinamica şi numărul loviturilor vor fi stabilite cu exactitate de către medicul legist, în urma efectuării necropsiei”, a precizat Alice Ruja, procurorul de caz. Criminalul a precizat că a abandonat victima în pădure şi a mers la domiciliu. Seara, însă, bănuind că băiatul ar fi putut muri din cauza loviturilor sale a decis să se reîntoarcă în pădure. A luat de acasă o pătură cu el. În momentul în care a ajuns la locul agresiunii, a găsit băiatul mort cu bicicleta lângă el. A înfăşurat cadavrul într-o pătură, apoi l-a pus pe bicicleta şi a pornit la drum prin pădure în căutarea unui loc pe care să nu-l găsească nimeni.

loading...

Recomandări

Didina Brănici, “nebuna” care a dărâmat, de una singură, templul destrăbălării lui Corneliu Onilă

O fostã angajatã a Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gurã de Aur” din Husi, a dezvãluit, încã …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *