joi , 1 octombrie 2020 7:35 am
Iasi booked.net
-1°C

Vă plângeți de Iași? Au explodat prețurile pe piața imobiliară din Cluj

După o scădere bruscă de 70% în luna martie, când a fost declarată starea de urgență, piața și-a revenit, astfel că vânzările de apartamente au crescut în primele opt luni ale anului chiar și cu 14% în unele orașe din țară.
Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai scumpe locuințe din România. Prețul pe metru pătrat pornește de la 1.800 de euro în ansamblurile rezidențiale, scrie Digi24.ro.

Astfel, un apartament cu o suprafață de 57 de metri pătrați costă 120 de mii de euro, cu tot cu loc de parcare, fiind potrivit pentru o familie cu doi copii.

În Capitală, un apartament cu aceeași suprafață costă și cu loc de parcare costă în jur de 60 de mii de euro, la jumătate din prețul apartamentului din Cluj-Napoca.
În București, prețul mediu este 1.360 de euro pe metru pătrat util. Timișoara și Constanța sunt următoarele cele mai scumpe orașe. Din marile centre regionale, în Iași se găsesc cele mai ieftine apartamente. Un metru pătrat costă puțin peste 1.000 de euro.

Capitala conduce, în schimb, în topul cu cele mai multe vânzări în primele opt luni ale anului. S-au semnat aproape 62.000 de contracte, cu 6% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prețuri pe piața imobiliară din România
Cluj-Napoca: 1.811 euro/mp
București: 1.357 euro/mp
Timișoara: 1.293 euro/mp
Constanța: 1.234 euro/mp
Brașov: 1.200 euro/mp
Iași: 1.080 euro/mp

(sursa: imobiliare.ro)

Recomandări

Primăria va construi o parcare supraetajată în zona Alexandru cel Bun

Primăria Municipiului Iași va construi o parcare supraterană în cartierul Alexandru cel Bun, pe strada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *