miercuri , 1 decembrie 2021 2:45 am
Iasi booked.net
-1°C

Calendar ortodox, vineri, 11 septembrie. Ce rugăciune e bine să spui astăzi

Pe 11 septembrie, credincioșii o prăznuiesc astăzi pe Sfânta Teodora din Alexandria, cea care a trăit în a doua jumătate a secolului V.

A avut o viață complicată, mai ales că, după ce a decis să se mărite, a picat în păcatul adulterului și a fost nevoită să se retragă la o mănăstire de călugări.

Potrivit Doxologia, Sfânta Teodora, din cetatea Alexandriei, a ascultat pe vrăjmaşul cel ce a ispitit-o şi i-a zis că păcatul cel făcut în întuneric, pe care soarele nu-l vede, Dumnezeu nu-l ştie. Dar când a cunoscut că nu se tăinuieşte nimic înaintea lui Dumnezeu, o!, cu cât de mare pocăinţă s-a îndreptat!

Fiind într-o zi de vineri, creștinii țin zi de post.

Rugăciunea care se spune în această zi

„Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Teodora, duhul tău.

Cu sihăstrie ţi-ai luminat sfinţita ta podoabă şi te-ai adus ca un prinos lui Dumnezeu Celui Ce S-a Întrupat, Sfântă Teodora de Dumnezeu insuflată; şi luând de la Dânsul dar de tămăduiri, goneşti negura bolilor, fericită şi te rogi ca să ne mântuim toţi cei ce te lăudăm pe tine.

Iuda măreşte-te şi David întăreşte-te, Adame înnoieşte-te şi Levi veseleşte-te, că din voi S-a născut mie Hristos, încordează-ţi canonul, scriitorule de cântări şi spune: cine este Fecioara care s-a născut? Este Maica lui Hristos Dumnezeu, Hrănitoarea Vieţii noastre”, este rugăciunea rostită în ziua de 11 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *