joi , 23 septembrie 2021 5:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Unui director de spital din Moldova i-a fost retras titlul de doctor

Lucian Eva, directorul Spitalului Clinic de Neurochirurgie din Iași, a plagiat lucrarea de doctorat! Asta a decis Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), care i-a retras titlul de doctor chiar în ultima zi a anului 2020.

Lucian Eva și-a susținut lucrarea în anul 2010, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „G. T. Popa din Iași”, titlul lucrării fiind „Tratamentul chirurgical în leziunile degenerative ale coloanei cervicale – Hernia de disc cervicală”.

Pe baza acestei teze, Eva și-a creat statutul din prezent, cel de manager la una dintre cele mai renumite unități medicale din Iași, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași

CNATDCU a decis pe 31 decembrie 2020 că medicul a plagiat lucrarea și a hotărât retragerea titlului de Doctor.

Partea introductivă are 45 de pagini preluate din alte lucrări dintr-un total de 47 de pagini. Și-n partea a doua, din 138 de pagini, 46 cuprind pasaje copy/paste din alți autori. Împotriva lui Lucian Eva s-a depus o sesizare la CNATDCU, în luna anului trecut, cu analiza comparativă a doctoratului său și cu evidențierea tututor pasajelor preluate integral din alte lucrări, potrivit stireadeiasi.ro.

Lucian Eva este fratele procurorului Emilian Eva, condamnat în 2017, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, dar şi la plata unei amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru fals în declaraţii.

Recomandări

Vaccinarea anti-Covid-19 în școli

Doctorul militar Valeriu Gheorghiță a declarat astăzi, 7 septembrie 2021, toate detalii privind campania specială …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *