luni , 18 octombrie 2021 1:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Noul coronavirus a răpus o asistentă imediat după ce a născut

O asistentă de la UPU a Spitalului Judeţean Buzău infectată cu COVID-19 a murit, la un spital din Bucureşti, după ce a născut. Copilul a fost adus pe lume prin operaţie de cezariană, după care starea femeii s-a degradat.

O asistentă de numai 32 de ani, din Buzău, a fost răpusă de noul coronavirus, la scurt timp după ce a născut prin cezariană. Asistenta Andrei Adelina s-a prezentat în 30 decembrie la UPU – SMURD, cu tuse și febră, după ce pe 21 decembrie, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Tânăra urma un tratament pentru COVID acasă.

Asistenta Adelina Andrei făcea parte din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Aceasta a pierdut lupta cu viața, marţi dimineaţă, la un spital din Capitală. Ea era însărcinată, iar copilul a venit pe lume prin cezariană, după care starea femeii s-a degradat. Femeia, care era însărcinată cu primul copil, fusese diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR în 21 decembrie. Ea a ales să se trateze la domiciliu până în 30 decembrie când a început să se simtă rău.

La sosirea în UPU, a fost evaluată de către medicul de gardă și, în momentul consultului, era stabilă hemodinamic și respirator, cu saturație bună. Mai târziu, asistenta a fost transferată la Maternitatea Buzău pentru consult, iar medicul obstetrician a decis să fie transferată la un spital din Capitală.

S-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București, unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici și s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operația de cezariană, a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul”, au anunțat reprezentanții Spitalului din Buzău.

Adelina Andrei era angajată ca asistentă medicală la Spitalul Județean de Urgență Buzău din luna martie 2016. Din nefericire, asistenta bolnavă de noul coronavirus a murit după ce a născut.

Cu profund regret anunţăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secţia UPU-SMURD, care a decedat la un spital din Capitală. Asistenta Andrei Adelina era angajată a SJU Buzău din luna martie 2016”, au transmis reprezentanţii SJU Buzău, potrivit bzi.ro.

Rudele, cunoscuții și colegii unității medicale buzoiene sunt copleșiți de durere după dispariția Adelinei Andrei, asistentă a UPU-SMURD Buzău, infectată cu COVID-19, care a murit după ce a născut.

Recomandări

Zi de doliu național

Trecerea la cele veșnice, în aceeași zi, a marilor români Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *