miercuri , 1 decembrie 2021 10:22 am
Iasi booked.net
-1°C
Foto: Facebook

Un profesor universitar din Iași, propus ministru al Cercetării

Profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă.

„Am prezentat Biroului Permanent Naţional propunerea pentru ministrul Cercetării. Este vorba de dl Nicolae Hurduc, profesor în cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi – Facultatea de inginerie chimică şi protecţia mediului. Am trimis deja către dl preşedinte Iohannis propunerea, aşteptăm să vedem dacă dl preşedinte va fi de acord cu această propunere”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la finalul BPN al PSD, informează Agerpres.

Întrebată ce îl recomandă pe profesorul universitar Nicolae Hurduc să fie ministru al Cercetării, premierul a răspuns: „Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, este un om care a dovedit de-a lungul carierei sale mult profesionalism, un CV foarte bun, un bun comunicator, un om care este implicat în absorbţia fondurilor europene şi acest lucru este foarte important pentru Ministerul Cercetării”.

Fișa biografică

Potrivit cv-ului postat pe site-ul www.icmpp.ro, Nicolae Hurduc s-a născut la 28 mai 1956.

A absolvit Institutul Politehnic Iaşi (1975-1980), fiind licenţiat ca inginer chimist, cu profilul Tehnologia Compuşilor Macromoleculari. În 1993, a obţinut titlul de doctor inginer, profil – chimie, la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iaşi, iar din 2002 este conducător de doctorat.

A lucrat ca inginer la Combinatul de Fibre Sintetice Iaşi (1980-1984) şi cercetător la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iaşi (1984-1986). A urmat o carieră universitară, fiind asistent universitar (1986-1990), apoi şef de lucrări (1990-1996), conferenţiar universitar (1996-2001) şi profesor universitar (din 2001) la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi. Din 2016 este decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului.

A avut numeroase colaborări internaţionale şi a participat la specializări şi stagii la universităţi şi instituţii de cercetare din străinătate. Este membru al: International Liquid Crystal Society (1995), Fundaţiei Alfred Kastler (2001), Royal Society of Chemistry (2015), American Chemical Society (2015) şi membru fondator al Societăţii Române de Reologie (2009).

În anul 1993, a fost distins cu Premiul „Gheorghe Spacu” al Academiei Române.

 

Sursa: Agerpres

Recomandări

Profesor cercetat după ce ar fi lovit un elev

Un profesor de la o şcoală din municipiul Huşi este acuzat de purtare abuzivă şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *