Un profesor şi un elev din Iaşi, infectaţi

Date:

Sindicaliştii de la USLIP Iaşi au anunţat că un cadru didactic de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost confirmat duminică seara cu COVID-19, iar un elev de la Şcoala „Vasile Conta”se află în izolare la domiciliu, după ce mama sa a fost confirmată pozitiv la Institutul Regional de Oncologie.

Copilul nu prezintă simptome, e acasă în izolare, şi nu va participa astăzi la examenul de Evaluare Naţională. În perioada aceasta nu a fost la orele de pregătire la unitatea de învăţământ, iar fiind în izolare, va merge la etapa specială care va fi organizată atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru bacalaureat, informează nordestnews.ro.

În ceea ce priveşte cazul directorului adjunct Loredana Ciobanu, de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, aceasta a fost infectată în afara şcolii cu virusul, a prezentat simptome. Rezultatele au venit pozitive duminică seara, moment în care aceasta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase pentru tratament de specialitate.

În weekendul trecut, aceasta a făcut parte din echipa de cadre didactice care a luat ultimele măsuri pentru a pregăti Evaluarea Naţională de astăzi şi a fost de mai multe ori la şcoală. Reprezentanţii ISJ Iaşi spun că spaţiul a fost dezinfectat integral, că DSP organizează o anchetă epidemiologică şi că profesorul nu a intrat în contact cu elevii, iar cadrele didactice cu care s-a întâlnit la şcoală nu participă luni la examinare. Prin urmare, evaluarea va avea loc fără nicio modificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...