miercuri , 14 aprilie 2021 2:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ce spune ministrul Sănătății despre situația de la Spitalul de Oncologie din Iași

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că România traversează o stare de alertă, fie că aceasta este decretată formal sau nu, având în vedere că încă există transmitere comunitară de COVID-19 pe teritoriul țării.

Cât despre declarația lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, care afirmase că bilanțul național al pandemiei de coronavirus ar fi manipulat de autorități, demnitarul din Guvernul Orban s-a rezumat a spune că nu vrea să discute „politic un moment medical”.

Potrivit b1.ro, el a vorbit și despre situația de la Spitalul de Oncologie din Iași, unde alte 13 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19. Astfel, Nelu Tătaru a subliniat că „acolo s-au și luat măsuri”.

„Acolo s-au și luat măsuri. Este o anchetă epidemiologică, s-a închis blocul operator, că de acolo a plecat, se testează toți cei care au fost contacți direcți, fiecare urmând ancheta sa epidemiologică. Astăzi mi s-a raportat și la centrul de bătrâni, un centru privat, unde la fel s-a găsit un personal medical care este contaminat, începe anchetă și acolo. Mă repet, suntem într-o transmitere comunitară și avem și transmitere în aceste instituții spitalicești sau de îngrijire a persoanelor vârstnice, pe care trebuie să le gestionăm”, a mai spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

„Nu vreau să discut politic un moment medical. Avem 1.341 de decese, poate cineva poate să le spună acelor familii că sunt modificate. În acest moment discutăm strict medical. Am repetat și o să tot repet în continuare, suntem încă într-o etapă medicală, trebuie să ne axăm apoi pe etapa economică și abia după să discutăm politic”, a afirmat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă este necesară prelungirea stării de alertă, după cum subliniase anterior președintele Klaus Iohannis, Nelu Tătaru a afirmat: „Declarată sau nu, decretată sau nu, suntem într-o stare de alertă. Avem încă o transmitere comunitară mică deocamdată, dar cu niște excese în ultimele patru, cinci zile. Gândiți-vă că am început cu 196 de cazuri în creștere, 237, 222, 275, culminând 320 de cazuri noi raportate ieri. Am avut de gestionat două weekenduri mai lungi, după prima și a doua serie de măsuri de relaxare. Astăzi avem o zi cu o a treia etapă de relaxare. Sunt momente pe care trebuie să le gestionăm, avem norme de funcționare și desfășurare a tuturor activităților pe care le relaxăm, deci trebuie să avem și o stare instituțională în care să putem avea pârghiile, ca să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile”.

Recomandări

Investiții de 120 de milioane de lei în comunele ieșene

Lista proiectelor CNI în județul Iași cuprinde câteva zeci de proiecte în mai multe localități. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *