luni , 2 august 2021 12:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un nou focar de gripă aviară confirmat în Maramureș

Peste 22.000 de păsări din ferma din Maramureș unde a fost confirmat cel de-al doilea focar de gripă aviară au fost sacrificate.
Autoritățile au stabilit că cele două ferme în care a apărut gripa aviară au folosit același mijloc de transport pentru dejecții, relatează Mediafax.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramureș transmis, duminică, inițial au fost 20 de păsări bolnave, iar ulterior s-a constatat creșterea ratei de mortalitate.
„Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Maramureș s-a întrunit în ședință, după confirmarea bolii, de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București, în focarul secundar de gripă aviară de la Seini. După ce am fost anunțat de către DSVSA Maramureș cu privire la suspiciunea bolii în focarul secundar au fost recoltate probe și transmise pentru a fi analizate în laboratorul de la București. A fost confirmată boala, cu același subtip de virus H5N8. Inițial au fost 20 de păsări bolnave, iar ulterior s-a constatat creșterea ratei de mortalitate. Au fost eutanasiate 22.762 de păsări, iar de astăzi a început procesul de incinerare”, a arătat, în comunicat, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Recomandări

Focare de pestă porcină în Iași

Săptămâna aceasta, 3 focare active de pestă porcină africană au fost stinse în județul Iași. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *