vineri , 27 noiembrie 2020 7:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

UMF-ul va beneficia de o serie de spații din incinta mai multor spitale din Iași. Pacienții vor fi beneficiari direcți

Municipalitatea va sprijini derularea unui important proiect al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” prin oferirea în mod gratuit a unor spații aflate în incinta mai multor unități spitalicești din Iași.

În acest sens a fost elaborat un proiect de hotărâre care va fi supus votului în ședința extraordinară a Consiliului Local de luni, 17 februarie.

Astfel, Primăria Municipiului Iași va oferi cu titlu gratuit o serie de spații aflate în incinta Spitalului Județean de Urgență „Sf Spiridon”, Spitalului de Recuperare și a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” în vederea implementării proiectului „Rețea transfrontalieră integrată pentru servicii avansate de sănătate în domeniul obezității, diabetului și a altor tulburări metabolice”, implementat în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău.

În cadrul acestui proiect vor fi achiziționate echipamente necesare în activitatea de cercetare, care ulterior implementării proiectului vor fi utilizate și în alte studii de cercetare ce vor permite identificarea unor metode noi de depistare și vindecare a unor maladii care au un impact major asupra populației în momentul actual. Personalul medical specializat din cadrul spitalelor va participa la activități de instruire și consultanță pentru utilizarea infrastructurilor medicale achiziționate prin proiect. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt pacienții tuturor instituțiilor spitalicești care sunt implicate în implementarea acestei platforme multidisciplinare.

Spațiile respective sunt în proprietatea publică a Municipiului Iași și vor fi cedate spre folosință pentru o perioadă de 15 ani.

Recomandări

Noaptea Cercetătorilor încântă publicul ieșean cu știință pe 27 noiembrie

Pe 27 noiembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni se pregătește să încânte publicul cu știință, prin experimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *