sâmbătă , 19 septembrie 2020 11:59 am
Iasi booked.net
-1°C

Spitalul Clinic de Recuperare va avea un centru de robotică și neuroreabilitare!

Proiectul, în valoare de 3.764.419,09 lei, va fi derulat de Spitalul Clinic de Recuperare. Concret, ,,ROBOMOVE – ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency” implică înființarea unui centru de robotică și neuroreabilitare pe lângă unitatea medicală menționată, asociați în cadrul proiectului urmând a fi Municipiul Iași și IMSP Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău.

Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Programului Operațional Comun ENI România – Republica Moldova 2014 – 2020. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de dezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici pentru acest obiectiv va figura pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de luni, 17 februarie.

Clădirea propusă pentru Centrul de Robotică și Neuroreabilitare urmează să ofere cadrul optim de funcționare pentru Secția de Recuperare Neuromotorie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație din domeniul recuperării neurologice. Cu regim de înălțime P+1E parțial, aceasta a fost organizată funcțional, spațial și volumetric ținând seamă de o serie de criterii, cel mai important fiind separarea activităților și participanților, personal medical, pacienți și studenți, având circulații dimensionate corespunzător pentru accesul persoanelor cu dizabilități, atât pe orizontală, cât și pe verticală, unite de obiectivul principal al construcției: Laboratorul de Recuperare Medicală.

Obiectivele proiectului sunt creșterea nivelului de eficiență și îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în domeniul neurologiei, kinetoterapiei și neurochirurgiei prin construirea și dotarea cu echipamente specifice a Centrului de Robotică și Neuroreabilitare din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare din Municipiul Iași, construirea unei clădiri anexe la Blocul I aferent Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Municipiul Chișinău, traininguri speciale pe teme de recuperare neuromotorie (valorificând experiența cadrelor medicale din Iași și Chișinău) și achiziția unor roboti specializați în recuperare neuromotorie, a membrelor inferioare și superioare.

Recomandări

Incendiu izbucnit la Biserica Sf. Nicolae Domnesc din centrul Iașului!

UPDATE: Se pare că la Biserica Sf. Nicoale Domnesc nu ar fi fost vorba de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *