marți , 31 martie 2020 10:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Uber interzis în Turcia. Președintele turc a declarat că țara are propriile taxiuri

Serviciul Uber a fost interzis în Turcia ca urmare a presiunilor șoferilor de taxi din Istanbul.

Președintele statului, Recep Erdogan,  a declarat că Turcia are propriul sistem de taximetrie și nu mai are nevoie de înca unul.

„Chestia asta care a apărut şi care se numeşte Uber, Muber, sau nu mai ştiu cum, s-a terminat cu ea“, a spus Erdogan vineri seara, la Istanbul. „Premierul (Binali Yildirim, n. red.) a făcut deja anunţul. Avem propriul sistem de taxi“, a adăugat preşedintele turc.

În Istanbul sunt peste 17 mii de taxiuri, iar apariția Uber în urmă cu 4 ani a creat tensiuni. 2 mii de oameni lucrau pentru Uber și 5 mii pentru serviciul UberXL, dedicat grupurilor sau transportului bagajelor voluminoase.

Legislația referitoare la transport a fost modificată în ultima perioadă, iar soferilor le era tot mai greu să se inscrie în serviciul Uber.

La începutul anului trecut, șoferii de taxi din Istanbul au dat în judecată compania Uber, pe care au acuzat-o că operează ilegal.

Amintim că miercuri, 17 aprilie 2019, taximetriștii din Romania vor protesta la Bucureși împotriva activității de piraterie din transporturile rutiere. Mai multe informații despre protest aici.

 

Recomandări

Turcia: Băncile ridicate de pe străzi, după ce oamenii au refuzat să stea în case

Turcii refuză să rămână în case, așa că autoritățile au luat decizia să înlăture băncile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *