vineri , 20 septembrie 2019 1:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Uber interzis în Turcia. Președintele turc a declarat că țara are propriile taxiuri

Serviciul Uber a fost interzis în Turcia ca urmare a presiunilor șoferilor de taxi din Istanbul.

Președintele statului, Recep Erdogan,  a declarat că Turcia are propriul sistem de taximetrie și nu mai are nevoie de înca unul.

„Chestia asta care a apărut şi care se numeşte Uber, Muber, sau nu mai ştiu cum, s-a terminat cu ea“, a spus Erdogan vineri seara, la Istanbul. „Premierul (Binali Yildirim, n. red.) a făcut deja anunţul. Avem propriul sistem de taxi“, a adăugat preşedintele turc.

În Istanbul sunt peste 17 mii de taxiuri, iar apariția Uber în urmă cu 4 ani a creat tensiuni. 2 mii de oameni lucrau pentru Uber și 5 mii pentru serviciul UberXL, dedicat grupurilor sau transportului bagajelor voluminoase.

Legislația referitoare la transport a fost modificată în ultima perioadă, iar soferilor le era tot mai greu să se inscrie în serviciul Uber.

La începutul anului trecut, șoferii de taxi din Istanbul au dat în judecată compania Uber, pe care au acuzat-o că operează ilegal.

Amintim că miercuri, 17 aprilie 2019, taximetriștii din Romania vor protesta la Bucureși împotriva activității de piraterie din transporturile rutiere. Mai multe informații despre protest aici.

 

Recomandări

Turcia: Doi morţi în explozia unei maşini în apropiere de frontiera siriană; un act terorist (Erdogan)

Două persoane şi-au pierdut viaţa vineri în explozia unei maşini în oraşul turc Reyhanli, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *