UAIC a primit vizita unei delegații de la Universitatea Națională de Economie din Odesa, Ucraina

Date:

Ieri, 14 iulie 2021, o delegație a Universității Naționale de Economie din Odessa (UNEO) formată din  Oleksandr LITVINOV – prorector activitate științifică și Serhii KAPTALAN – profesor asociat UNEO și Director al Agenției de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Gazdele întâlnirii au fost prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – prorector pentru relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare, conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ – prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calității și Extensiunile UAIC și conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – prorector pentru programe de licență şi activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar.

În cadrul întâlnirii, cele două instituții au semnat un acord de colaborare și un acord Erasmus, prin care se urmărește consolidarea și promovarea colaborării dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Națională de Economie din Odesa. De asemenea, acordurile facilitează îmbunătățirea relațiilor academice și culturale dintre cele două universități, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă în toate domeniile comune.

Participanții la întâlnire au discutat și despre înființarea Extensiunii UAIC la Odesa, având în vedere diversitatea specializărilor oferite de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina. În perioada 2010-2020, 250 de vizite academice au fost efectuate de studenții, profesorii și cercetătorii UAIC la universități sau alte organizații din Ucraina, sub formă de stagii de studiu, predare sau practică, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...