miercuri , 1 decembrie 2021 9:53 am
Iasi booked.net
-1°C

Cel mai mare telescop din România și Orange Pop-Up Cinema, printre atracțiile de săptămâna aceasta, de la Palas

După ce instalația luminoasă Luna, la Museum of the Moon, ne-a fermecat, ne-am îndrăgostit de corpurile cerești și ne dorim să le vedem cât mai aproape, din parcul Palas. Săptămâna aceasta ne uităm atât la Lună, cât și la stele și Soare cu cel mai mare telescop din România, în cadrul proiectului „Am și eu Steaua mea”. Dacă vrei să vezi și stelele de la Hollywood, te așteptăm la Orange Pop-Up Cinema. Surprize sunt și pentru cei mici, care vor afla povestea „Caprei cu Trei Iezi”. Dacă teatrul, cinematografia și astronomia nu sunt pasiunile tale, poți să treci pe la Salonul Auto Iași și să afli detalii despre cele mai noi modele de mașini.

Conceput astfel încât să poți observa și cele mai mici detalii din atmosfera solară, precum erupțiile solare, cel mai mare telescop din România destinat publicului va fi prezent în parcul Palas în această săptămână, în zona scărilor fântânii arteziene. Ieșenii sunt așteptați să se bucure de imagini unice, joi, 15 iulie 2021, de la ora 20.00 până la 23.30, și vineri, 16 iulie, de la ora 10.00 până la ora 12.00. Asociația Cetățenilor Implicați în Comunitate Iași aduce telescopul în oraș prin intermediul proiectul educațional „Am și eu Steaua mea!”, în parteneriat cu Palas Iași și Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad. După cele două zile de observații din parcul Palas, telescopul va fi dus în comunități din mediul rural sau medii defavorizate, pentru a promova astronomia în rândul copiilor.

Tot în această săptămână, în parcul Palas revine Orange Pop-up Cinema, care propune ore de relaxare și filme. Ne așezăm pe pufurile din fața uriașului ecran pe tot parcursul weekend-ului, în perioada 16 – 18 iulie. În prima seară adrenalina ne este dusă la cote maxime de la ora 21.15, de pelicula „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, iar de la ora 23.55 ne luăm porția de comedie cu filmul „Coming 2 America”. Sâmbăta o aduce pe „Mulan” pe marele ecran, dar și pe „The Gentlemen”, iar duminica se încheie cu o tușă de SF, la filmul „TENET”. Biletele costă 7 lei și pot fi achiziționate de pe site-ul iabilet.ro, iar banii vor fi folosiți în programul Digitaliada, care susține educația digitală în școlile din mediul rural.

Înainte să mergi la film, poți să treci și pe la Salonul Auto Iași din zona patinoarului Palas. Pasionații pot să admire gamele electrice de la Volkswagen și Audi, dar și modelele sport de la Audi. Pe lângă acestea, vor fi prezente și ultimele propuneri de la Toyota și Lexus. Fie că preferi o mașină pe benzină, hybrid, plug-in hybrid sau full electric, reprezentanții te vor ajuta să te decizi care model se pliază mai bine pe nevoile tale.

Duminica îi aduce pe copii în Amfiteatrul Palas, unde actorii de la Ateneul Național din Iași vor pune în scenă piesa „Capra cu trei iezi”. De la ora 12.00, părinții își vor aduce aminte poveștile copilăriei, iar cei mici vor afla prin ce peripeții au trecut personajele.

Departament PR

W: www.palasiasi.ro

E: pr@palasiasi.ro

Recomandări

„La Sibieni” a adus bunătățile din Mărginimea Sibiului în Palas

În galeria din Palas Mall, dedicată producătorilor autohtoni, s-a adăugat o nouă locație, ce te …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *