marți , 9 martie 2021 12:59 pm
Iasi booked.net
-1°C

Trei zile libere pentru elevi de alegerile locale

Veste bună pentru toți elevii din România. Autoritățile le pregătesc o surpriză plăcută, în contextul alegerilor locale din 27 septembrie.

Alegerile locale din 27 septembrie vin cu o veste bună pentru elevii din România. Copiii vor avea o minivacanță, în condițiile în care multe secții de votare sunt amenajate în școli.

Zilele libere vor fi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie), potrivit unor surse citate de postul România TV.

Săptămâna viitoare vor fi organizate în România alegeri locale, iar mai multe şcoli se vor transforma în secţii de votare, informează kanald.ro.

În aceste condiţii, autorităţile au stabilit că elevii şi profesorii vor avea trei zile libere pentru a permite organizarea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea sălilor de curs după votare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat înainte de începerea școlii: „Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”.

Recomandări

Examenele naționale se vor susține la data programată, cu prezență fizică, indiferent de situația epidemiologică, anunță ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că examenele naționale se vor desfășura la data programată, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *