marți , 26 octombrie 2021 9:49 pm
Iasi booked.net
-1°C

Autorizație de funcționare pentru Spitalul Mobil

Cel mai mare spital mobil COVID-19 din Romania, cu 250 de paturi, din care 103 de ATI,  a primit astăzi autorizația de funcționarea emisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Documentul stipulează faptul că „sunt îndeplinite prevederile reglementărilor sanitare în vigoare”, motiv pentru care spitalul mobil COVID-19, secție exterioară a celui de Boli Infecțioase, poate primi deja primii pacienți.

„Iată-ne în fața unei misiuni îndeplinite cu succes, după o muncă de câteva luni, după eforturi considerabile. Acum spitalul poate primi primii pacienți. În acest fel Spitalul de Boli Infecțioase se va putea concentra și pe tratarea celorlalte boli din spectrul său specific de activitate, iar toate celelalte spitale suport  vor putea reveni la normal. Oricât de greu a fost să deschidem această unitate medicală, privind retrospectiv, consider că sănătatea ieșenilor a meritat fiecare efort. Tot ce îmi doresc acum este să reușim să ținem sub control acest virus și să îi putem trata în cele mai bune condiții pe cei care au ghinionul de a contracta acest virus. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și au crezut în șansa noastră, și mai mult decât atât au pus umărul la această realizare”, a afirmat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Recomandări

53 de cadre medicale din Iași detașate la Spitalul din Lețcani

Ca urmare a răspândirii fără precedent a infecției cu noul coronavirus și a creșterii numărului …

2 comments

  1. …controverse politice care sunt,, vorbe ,, In Iasi sunt realizate spitale mult mai importante dar,cu implicarea reala a unor profesionisti …

  2. …controverse politice care sunt doar,, vorbe ,, inaintea alegerilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *