vineri , 29 mai 2020 6:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Trei tineri antreprenori au lansat o platformă comercială online destinată producătorilor locali de alimente naturale

Trei tineri antreprenori – Ovidiu Mihăilescu, Andrei Pătrașcu și Horea Dobai – au lansat o platformă ce simulează o piață online comunitară, în care micii producătorii și clienții publică și caută alimente cultivate de alte persoane din același județ.

Cei trei oferă gratuit platforma pentru a stimula economia, producția românească și sănătatea oamenilor, potrivit unui comunicat de presă. Platforma acționează la nivel național și este bilingvă, în română și maghiară, pentru a stimula comerțul local-intrajudețean.

Dezvoltatorul platformei este Andrei-Dragoș Pătrașcu, elev în clasa a XII-a, olimpic național medaliat cu aur la TIC și premiat anual la concursul național de informatică InfoEducație cu diferite platforme (platformă de stocare a dosarului medical online, software care analizează securitatea altor site-uri etc).

Farmeria.ro este o platformă de tip marketplace recent lansată la nivel național, care le oferă producătorilor locali din întreaga țară oportunitatea de a-și comercializa alimentele produse de către ei. Această inițiativă a fost conturată cu scopul de a stimula bunele practici din domeniul comercial și pentru a le oferi producătorilor șansa de a-și extinde activitatea, prin mecanisme care să le faciliteze accesul spre o piață extinsă, informează g4media.ro.

Platforma promovează producătorii locali și comerțul comunitar, chiar prin modul în care sortează și afișează produsele utilizatorilor: prioritate au produsele din aceeași localitate, apoi cele din județul respectiv.

„Demersul nostru a pornit de la conștientizarea faptului că producătorii locali au produse de o deosebită calitate și în același timp naturale, iar această piață nu este valorificată și îndeajuns de apreciată de către români, care, de regulă, achiziționează produse din import. Așadar, ne-am decis să promovăm produsele naturale, să stimulăm economia României și, totodoată, să le oferim clienților rapiditatea și lejeritatea căutării celor mai bune produse prin intermediul opțiunilor prezente pe platformă. Îndemnăm cumpărătorii să își orienteze atenția spre produsele autentice, care provin din gospodăriile proprii ale producătorilor. Susținem producătorii români, susținem #antreprenoriatulromânesc”, au declarat fondatorii platformei Farmeria, citați în comunicatul de presă.

Clienții vor avea posibilitatea de a transmite feedback producătorilor, iar, în cazul în care este raportat un abuz sau producătorii au comercializat produse necalitative, aceștia nu vor mai avea acces la platformă și la posibilitatea de a întreprinde acte comerciale prin intermediul acesteia.

loading...

Recomandări

O nouă ediție a „Pieței verzi de weekend”

Producătorii locali din cadrul Asociației Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” revin în zona centrală în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *