joi , 27 ianuarie 2022 8:51 pm
Iasi booked.net
-1°C

Trei suspecți de infectare cu varianta Omicron, în România! Toți s-au întors cu același avion din Africa de Sud

Trei persoane sunt suspecte în acest moment în România de infectare cu noua variantă Omicron, după ce au fost testate pozitiv la coronavirus la întoarcerea din Africa de Sud. Toate cele trei persoane au aterizat în România cu același avion. În acest moment se așteaptă secvențierea probelor, trimise la Institutul Cantacuzino.

Este vorba de un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a întors din Africa de Sud și a fost testat pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, rezultatul fiind pozitiv.

Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, Bucureşti”, a spus Dan Bucă.

Celelalte două persoane suspecte de infectarea cu Omicron s-au întors din Africa de Sud în același avion cu rugbiștii de la Baia Mare.

Recomandări

Medicul Tudor CIUHODARU distruge CERTIFICATUL VERDE: ”A fost doar o HÂRTIE”

Pe fondul protestelor anti-restricții și implicit, împotriva certificatului verde, medicul Tudor Ciuhodaru, care lucrează într-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *