joi , 27 ianuarie 2022 9:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

DELEGAȚIE din UCRAINA în vizită la Aeroportul IAȘI

La 15 ani de cooperare dintre județul Iași și regiunea Vinița, raionul Cernăuți și raionul Soroca, din Ucraina, astăzi a sosit la Aeroportul Internațional Iași o delegație din partea țării vecine. Aceasta a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, prin care s-a urmărit dezvoltarea celui mai important aeroport al Moldovei în perspectiva unui parteneriat pentru noi rute, care să acopere inclusiv legăturile cu Ucraina, partea ucraineană fiind interesată de conectarea orașului Iași de Vinița.

„Pentru regiunea noastră este foarte importantă realizarea unei conexiuni directe cu Iașul, ca destinație finală sau punct de tranzit spre noi centre internaționale. Ținând cont de deschiderea de care se bucură orașul dumneavoastră în toată Europa, prin rutele aeriene existente, și parteneriatele solide pe care le aveți cu companii aeriene cu tradiție, o colaborare cu Aeroportul Iași ar însemna pentru noi un suport real pentru dezvoltarea economică locală”, arată partea ucraineană, prin vocea a precizat Volodmir Merejko, Directorul Departamentului de Cooperare Internațională și Dezvoltare Regională, Administrația Regională de Stat Vinița.

La rândul său, Romeo Vatră, director interimar al aeroportului ieșean, arată că:

„Ne bucurăm să aflăm că aeroportul din Vinița se dezvoltă, o infrastructură aeroportuară modernă fiind întotdeauna un atu în negocierile cu operatorii aerieni. Și e și în interesul nostru, ca aeroport regional, să atragem pasageri inclusiv din Republica Moldova și Ucraina, unde există un bazin consistent de pasageri. Purtăm deja discuții cu operatorii pentru o posibilă rută directă din Iași spre Moscova. De asemenea, cu sprijinul Consiliului Județean Iași și al Guvernului, sperăm să putem deschide un culoar verde dedicat cetățenilor din Republica Moldova, care va facilita accesul acestora către Aeroportul din Iași”.

Recomandări

Aeroportul IAȘI începe procedura de ACREDITARE a TAXIMETRIȘTILOR

Aeroportul Iași a demarat procedura de acreditare a transportatorilor de persoane în regim de taxi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *