marți , 24 noiembrie 2020 2:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Trei containere de locuit și un container sanitar pentru 65 victime ale abuzurilor domestice și persoane fără adăpost

Municipalitatea ieșeană își extinde colaborările cu organizațiile neguvernamentale în privința protecției sociale a persoanelor aflate în dificultate.
În ședința de luni, 31 august, Consiliul Local a votat un acord de parteneriat între Primăria Municipiului Iași și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) integrarea persoanelor fără adăpost din oraș.
În condițiile stării de alertă, criza spațiilor de locuire face imposibilă asigurarea siguranței sanitare a persoanelor vulnerabile. În acest context, ca soluție de urgență, se va apela la containere modulare, care se instalează rapid și sunt adaptate nevoilor acestor persoane.
Prin acest acord, FONSS va achiziționa trei containere de locuit și un container sanitar, cu toaletă și dușuri, urmând să asigure servicii socio-medicale pentru 65 de persoane victime ale abuzurilor domestice și persoane fără adăpost. De asemenea, FONSS va direcționa persoanele aflate în dificultate către serviciile de specialitate de lungă durată, private sau publice, pentru ieșirea acestora din criză.
Contribuția municipalității va consta în alocarea spre folosință a unei suprafețe de teren de circa 500 de metri pătrați, pe o durată de minim un an.

Recomandări

600 de persoane vulnerabile din zonele Cicoarei, Păcureţ și Baş Ceauş vor beneficia de sprijin în contextul pandemiei

Municipalitatea ieșeană implementează un proiect european prin care va sprijini persoanele vulnerabile în contextul pandemiei. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *