sâmbătă , 4 iulie 2020 2:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Trei căţeluşi au fost salvaţi din vârful unui munte de doi salvamontişti americani

Un grup de salvamontişti americani au avut o misiune pe cât de dificilă, pe atât de plăcută! Au salvat din vârful muntelui trei căţeluşi, după ce animalele au rămas luni în şir izolate de orice zonă locuită, alături de mama lor. Totul a fost posibil după ce doi turişti au văzut unul dintre căţei şi au cerut imediat ajutorul autorităţilor.

Kat şi Corey se plimbau cu snowmobilul pe vârful unui munte din statul Utah. La un moment dat, americanca a văzut mama celor trei căţeluşi în troienele de zăpadă. Nu a putut să o lase în sălbăticie şi i-a dat mâncarea pe care o avea la ea.

Kat Perry: Nu voi lăsa niciun animal să moară de foame pe munte, mai ales că, în cazul ei, era evident că are pui.

Americanca a făcut câteva fotografii cu telefonul mobil, iar apoi a alertat autorităţile. Întâmplarea face ca un grup de salvamontişti să se afle la doar câţiva kilometri depărtare şi să intervină imediat. Dar misiunea lor s-a dovedit mai dificilă decât au crezut iniţial.

Corey: Nu am avut lesă, nu aveam nicio sfoară sau ceva util. Aşa că, am decis că cel mai bun lucru este să salvăm prima oară puii, iar apoi să ne întoarcem să luăm mama.

Căţeluşilor le era frig, tremurau, erau uzi şi semănau cu nişte mingi de gheaţă.

Căţeluşa a fugit de salvamontişti, însă aceştia i-au lăsat 10 kilograme de hrană şi îşi vor relua misiunea zilele următoare. Cel mai probabil, animalul păzea o turmă de oi, însă în timpul transhumanţei, s-a adăpostit pentru a aduce pe lume cei trei pui.

Kat Perry: Trăiau într-un leş de oaie. Ea a găsit o oaie moartă pe care au mâncat-o. Nu mai era nimic din ea, doar lână şi câteva oase. Sunt sigură că asta au mâncat toată toamna.

Puii – din rasa ciobănesc de Pirinei – vor fi daţi spre adopţie. Cuplul care a alertat autorităţile vrea să ia acasă un căţeluş pe care l-a botezat Polar.

loading...

Recomandări

Polițiștii o caută pe femeia care a smuls o tufă de bujori de munte

Femeia care a fost fotografiată având în mână o tufă cu bujori de munte, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *