miercuri , 22 septembrie 2021 2:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Tratament special pentru fetița arsă din Huși

Cei doi copii arsi de la Husi au fost internati pe sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul de Copii Sf. Maria. Baiatul are arsuri pe 6 la suta din suprafata corpului iar fetita de 1 an si 9 luni pe 40 la suta din suprafata corpului. Prima evaluare medicala a micutei indica arsura profunda pe aproape 80 la suta din corp.

“Ambii copii se afla la Terapie Intensiva pe zona suspecti Covid si au fost preluati de echipa de Chirurgie Plastica coordonata de doamna doctor Susanu. Dupa reechilibrarea fetitei s-a intrat de urgenta pentru toaleta chirurgicala si estimarea suprafetei arsa care este de 40 la suta. In general la evaluarea primara exista o supraestimare deoarece pacientii sunt agitati, sunt cu dureri si uneori nu este foarte exacta. Baietelul are arsuri pe 6 la suta din suprafata corpului si este stabil. Fetita este cea mai grava, a fost preluata de echipajul SMURD, intubata si ventilata mecanic dar stabila hemodinamic. Este intr-un echilibru extrem de fragil iar tratamentul pentru care s-a optat aseara a fost maximal. Copilul a fost pansat cu un tratament special, cu presiune negativa. Practic, copilul a fost inclus intr-un vid pentru a minimaliza riscul de contaminare si pentru a favorizare vindecarea arsurii”, a spus doctorul Lavinia Ionescu, purtator de cuvant Spitalul de Copii Sf. Maria.

Medicii de la Spitalul de Copii Sf. Maria recomanda ca fetita sa mai fie tinuta 2 zile sub supraveghere la Iasi, inainte sa fie transferata la Spitalul Gr. Alexandrescu din capitala.

“In momentul transportului, pe langa stabilitatea hemodinamica si respiratorie care este fragila, acest pansament cu presiune negativa este scos. Exista riscul de contaminare pe transport. Ideal ar fi sa stea in aceste pansamente 72 ore sa se faca o reevaluare secundara. Cu siguranta va avea nevoie de foarte multe interventii chirurgicale si reconstructii”, a completat Lavinia Ionescu.

Decizia de transfer este a medicului curant. In acest caz, vorbim despre Sidonia Susanu, directorul medical al spitalului.

Recomandări

1500 de copii au primit ghiozdane și rechizite din partea Episcopiei Hușilor

Un număr de 1.500 de copii din satele judeţului Vaslui au primit din partea Episcopiei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *