marți , 21 septembrie 2021 11:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sindicaliștii de la „Solidaritatea Sanitară” anunță două zile de proteste la Parlament

Sindicaliștii de la Federaţia „Solidaritatea Sanitară” vor protesta, luni şi marţi, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea şi aprobarea în plen a proiectului de Lege pentru bugetul de stat pe 2021. Ei cer majorarea sumelor dedicate sănătăţii şi alocarea banilor necesari pentru respectarea drepturilor angajaților din domeniu.

Protestele se vor desfăşura în intervalul orar 11:00 – 13:30, în ambele zile, la două porţi simultan, respectiv poarta dinspre Bulevardul Naţiunile Unite şi cea dinspre Calea 13 Septembrie, la fiecare dintre acţiuni participând numărul maxim de protestatari prevăzut de lege în perioada stării de alertă.

„Revendicările Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ conţin solicitările de introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, cei 98 de profesionişti decedaţi până acum la datorie şi faptul că doar circa 44% dintre lucrători au fost vaccinaţi dovedind cu prisosinţă necesitatea satisfacerea revendicărilor noastre. Revendicările au în vedere şi eliminarea costului social al unei economii infime (circa 0,19% din total buget) generată de tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate.

Această economie costisitoare (din punct de vedere social) a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creşterea salariului de bază pentru circa 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate; din care circa 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021″, se menţionează într-un comunicat al federației, citat de Agerpres.

Recomandări

Primul hub din Iasi dedicat exclusiv industriilor creative

Federatia Patronatelor din Industriile Creative isi exprima intentia de a dezvolta, in parteneriat cu Primaria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *