joi , 26 noiembrie 2020 6:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Tratament COVID 19

Agenția Europeană a Medicamentului a răspuns unei solicitări a Newsweek România în legătură cu eficiența arbidolului, folosit în tratamentul COVID.

„EMA este la curent cu afirmațiile potrivit cărora anumite medicamente pot fi eficiente în tratarea COVID-19. Cu toate acestea, pentru a obține o recomandare pozitivă pentru un tratament la COVID-19, Agenția are nevoie de dovezi științifice că (medicamentul, n.r.) este sigur și eficient. EMA nu a descoperit astfel de dovezi privind umifenovir”, a precizat un purtător de cuvânt al Agenției Europene a Medicamentului, pentru Newsweek România.

^

Amintim că, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, bolnavii de coronavirus în stare medie au primit, printre alte medicamente, și Arbidol. Medicamentul a fost donat de Gigi Becali spitalului, a confirmat pentru Newsweek România managerul spitalului, Adrian Streinu Cercel, candidat pe listele PSD la alegerile parlamentare.

Newsweek România a publicat o fișă de externare a unui pacient COVID din luna iulie, unde era menționat, la tratamentul administrat, și medicamentul Arbidol.

Medicul Adrian Streinu Cercel a declarat, pentru Newsweek România, că Arbidol se administrează pacienților cu simptome ușoare și medii, „cu rezultate acceptabile, ca și la Remdesivir, respectiv îmbunătățire văzând cu ochii cam la 30% din cei care folosesc, dar e în funcție de severitatea bolii la fiecare pacient în parte”. Sursă:ziaruldeiasi.ro

 

reclama adnow

Recomandări

Arafat explică ce efecte secundare ar putea avea vaccinul anti-COVID

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a explicat că vaccinul împotriva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *