luni , 18 octombrie 2021 10:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Tot mai mulți copii INFECTAȚI ajung la Spitalul pentru Copii ”Sfânta Maria” din IAȘI

Tot mai mulți copii infectați au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Ieri erau internați 10 pacienți cu forme medii și ușoare, iar, din nefericire, medicii spun că numărul acestora este în creștere. Cel mai mic copil internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă din Iași are doar șapte luni, iar niciunul dintre pacienții de 12 și peste 12 ani nu sunt imunizați împotriva COVID-19.

„În principal, copiii infectați prezintă complicații respiratorii și digestive, acestea sunt cele mai întâlnite simptome în cazul pacienților pediatrici. Cel mai mic copil internat are o lună, iar cel mai mare – 15 ani, dar încă nu am observat o creștere a vârstei din populația școlară. Mai avem un copil de 12 ani infectat, dar acesta nu mergea la școală. Pacienții nu prezintă forme grave ale bolii, ci moderate. Duminică, 19 septembrie 2021, erau ocupate șapte paturi, luni, 20 septembrie 2021, în ATI sunt șase și pe secție – patru, dar se mai externează, nu știu să vă zic o cifră exactă. Pacienții pleacă cu ambulanța la domiciliu, unde mai rămân în izolare, sub supravegherea medicului de familie și cu un tratament bine stabilit de la spital. Niciunul dintre adolescenții internați nu este vaccinat”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Maria” din Iași.

Specialiștii de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași trag un semnal de alarmă pentru părinți. Un nou sindrom greu de diagnosticat apare la copiii cu vârsta medie de 8 ani care au fost infectați cu COVID-19. Sindromul inflamator multisistemic post-COVID-19 apare între patru și șase săptămâni după infectare. Copiii pot prezenta multiple simptome asemănătoare altor boli, cum ar fi febra mare și frisoanele. Părinții sunt rugați să vină de urgență cu cei mici la spital. Noul sindrom este greu de diagnosticat chiar și de cei mai pricepuți medici. Un criteriu de identificare este numărul crescut al anticorpilor pozitivi după infectare.

Recomandări

23 de COPII testati POZITIV impart 20 de paturi la Spitalul ”Sf.Maria” din IAȘI

Sunt 23 de copii internați în zona roșie Covid 19, la Spitalul „Sf.Maria” din Iași, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *