luni , 18 octombrie 2021 9:57 am
Iasi booked.net
-1°C

Mamografii GRATUITE pentru femei la IRO IAȘI

Femeile cu vârsta curpinsă între 50 și 69 de ani care nu au mai făcut în ultimele 12 luni mamografie gratuită pot participa la screening-ul pentru cancer de sân, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable. Proiectul “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” este cu finanțare europeană și se adresează femeilor din Regiunile de Nord Est și Sud Est ale României.

Examinarea constă într-o mamografie digitală gratuită pentru femei (asigurate sau neasigurate), care au nevoie de buletin în original și copie. Criteriile pentru a beneficia de testare sunt: – femeile au vârsta curpinsă între 50 și 69 de ani; – nu au un diagnostic confirmat de cancer mamar; – sunt asimptomatice; – nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar; – nu sunt însărcinate sau nu alăptează; – să NU fi făcut mamografie în ultimele 12 luni.

Momentan, testările se fac la Institutul Regional de Oncologie din Iași, în zilele de luni și joi, între orele 7.30 și 19.00. Femeile care îndeplinesc criteriile din cadrul proiectului se pot programa la numărul de telefon: ‪0753.477.774‬ sau la email: oncofem@iroiasi.ro. În curând, IRO va trimite în județele din nord estul și sud estul țării și o Unitate Mobilă de Screening, dotată cu mamograf digital și materiale sanitare, iar femeile care corespund criteriilor stabilite în proiect se pot testa gratuit. Mamografia este o examinare radiologică specială a sânului, care ajută la detectarea modificărilor la nivelul structurii acestuia.

În timpul unei mamografii, disconfortul femeilor, în cele mai multe cazuri, este minim. Unele femei cu sâni sensibili pot avea un grad mai mare de disconfort.

Recomandări

Focar de Covid 19 la IRO Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *