joi , 9 iulie 2020 10:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Tigrii bengalezi de la ZOO Bârlad așteaptă să fie văzuti

Grãdina Zoologicã din Bârlad s-a îmbogãtit din luna februarie cu douã animãlute foarte rare în lume! Este vorba despre doi pui de tigru alb, bengalez, mascul si femelã, care au fost achizitionati de Primãria Bârlad pentru Grãdina Zoologicã din localitate.

Începând cu luna aprilie, cei doi puiuti de tigru bengalez alb puteau fi vãzuti în habitatul lor construit special pentru ei, dar din cauza pandemiei de coronavirus care a blocat întreaga planetã, acestia au rãmas în habitat, unde au avut alãturi, pentru putin timp, pe fratele lor, care acum a plecat înapoi la mamã. Guvernul nu a decis încã redeschiderea grãdinelor zoologice, urmând ca aceastã restrictie sã fie ridicatã, cel mai probabil, pe 15 iunie, informează vremeanoua.ro.

Grãdina Zoologicã din Bârlad a primit finantare pentru a achizitona animale noi pentru a fi vãzute de micutii vizitatori si nu numai. O oportunitate extraordinarã s-a ivit când un achizitor de animale rare a fãcut o ofertã de nerefuzat Primãriei Bârlad: achizitionarea a doi puiuti de tigru alb bengalez, raritãti în lume, unde sunt mai putin de 2500 de exemplare, iar în Uniunea Europeanã sunt doar opt exemplare. Iatã cã la Bârlad sunt doi tigri bengalezi, mascul si femelã, Taifun si Tania, care au fost achizitionati cu suma de 5000 de euro plus TVA/bucatã.

„Puisorii de tigru alb au ajuns la Grãdina Zoo din Bârlad din februarie, iar acum sunt tot în carantinã, unde vor sta pânã când se va ridica restrictia impusã de epidemia de coronavirus. S-a fãcut trecerea de la laptele matern la carne si imunizarea lor pentru adaptarea la clima noastrã. Sunt foarte jucãusi si frumosi, au avut alãturi si pe fratele lor, care a stat la Bârlad pentru a se adapta si el la carne si a se imuniza. Acum acesta a plecat la mama lor, iar cei doi puiuti, care deja au mai crescut, asteaptã cuminti sã fie vizitati, când va decide guvernul sã deschidã si grãdinile zoologice”, a spus Adrian Cãrãbãt, directorul Grãdinii Zoo Bârlad. Pânã atunci, vã puteti delecta cu fotografiile celor doi pui, alãturi de frãtiorul cu care au petrecut carantina.

Tigrul Bengalez alb este o specie întâlnitã în special în regiunea Bengal, dar prezentã si în nordul Indiei si Nepal. Este animalul national al Indiei si Bangladeshului. Are o lungime între 2,2 si 3,1 m, greutate între 120 si 250 kg. Masculii sunt mai mari decât femelele. Cu toate cã tigrul bengalez alb este subspecia de tigru cu populatia cea mai numeroasã, populatia totalã este estimatã la 2500 exemplare în întreaga lume, cu o tendintã de scãdere drasticã. Principalele amenintãri sunt braconajul si reducerea habitatului natural (si, implicit, disparitia surselor de hranã).

loading...

Recomandări

Mai multe specii de animale vor fi scoase la licitație de la ZOO Bârlad

Zoo Bârlad vrea să scoată la licitaţie publică nu mai puţin de 30 de exemplare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *