joi , 9 iulie 2020 9:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Miza luptei pentru șefia spitalului județean Neamț dintre baronul PSD Ionel Arsene și PNL

Afaceri incredibile în starea de urgență la Spitalul județean de urgență Neamț din parohia baronului PSD, Ionel Arsene, zis Șosetuță sau Ciorăpel.

Pe 10 aprilie, firma Rom Honey Group din Iași a vândut spitalului din Neamț 20.000 de mii de măști cu 3 pliuri în valoare de peste 14.000 de euro. Prețul unei măști a fost de 3,4 lei, fără TVA. 

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma aparține Laviniei-Andra Nichițean (36 de ani), absolventă a facultății Finanțe-Bănci din Iași. Compania ei este specializată în producția de miere artificială. De altfel, principalul obiect de activitate al firmei este ”cercetare-dezvoltare în biotehnologie”. Lavinia-Andra Nichițean a explicat într-un interviu cum a ajuns să exporte miere artificială în China, potrivit newsmaker.ro.

Firma de miere nu este singura care a vândut măști spitalului din Piatra Neamț. Compania de pază și protecție, SOS Security, a vândut spitalului, pe lângă obișnuitele sisteme video și de control acces, și măști cu 3,4 lei bucata. În total, 20.000 de măști în valoare de peste 14.000 de euro, pe 13 aprilie 2020. La fel ca firma de miere. 

În plus, compania de securitate a vândut spitalului și combinezoane impermeabile, pe 31 martie, 8 și 16 aprilie. În total, 3700 de bucăți, cu 31 și 34 de lei bucata, în valoare de peste 25.000 de euro.

Potrivit documentelor publicate în Monitorul oficial, firma si-a completat obiectul de activitate pe 22 aprilie 2020 cu următoarele coduri CAEN ”comerţ cu ridicata al produselor textile” și ”comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice”.

Compania aparține lui Marius Gabriel Danciu din Piatra Neamț. Potrivit presei locale, Danciu este ginerele lui Florin Amihăesei, fostul șef al Serviciului Judiciar din cadrul IJP Neamț. 

În urmă cu 2 ani, în aprilie 2018, Danciu s-a retras din compania Braldini din Iași, însă figura și ca reprezentant legal al off-shore-ului cipriot Mirto Trading Ltd., acționarul majoritar, cu 99%, al companiei Braldini. 

În 2015, Danciu a preluat acțiunile Braldini și reprezentarea off-shore-ului cipriot de la Vasile Asandei, după ce acesta din urmă a devenit directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. 

Potrivit presei locale, off-shore-ul cipriot Mirto Trading l-a avut ca acționar și pe omul de afaceri Mihai Bîrliba, nașul copiilor lui Marius Gabriel Danciu, și proprietar al companiei Bico Industries. 

Măștile furnizate de firma de miere și cea de pază au fost în medie cu 80 de bani mai scumpe ca alte măști cumpărate de spital de la firme specializate precum Novitrade din Constanța sau Unifarm, compania Ministerului Sănătății. 

Spre exemplu, potrivit SEAP, Novitrade a vândut spitalului măști cu 2,65 lei, iar Unifarm, cu 2,41 și 2,61 de lei. 

Miza luptei între PNL și PSD pentru șefia spitalului județean din Piatra Neamț. Timeline pe frontul numirilor și destituirilor.

Pe 17 martie 2020, șeful CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, l-a numit la conducerea spitalului județean Neamț pe fostul prefect și senator PDL, Toader Mocanu, în locul managerului interimar, chirurgul Alexandru Juncu.

Pe 3 aprilie, Mocanu și-a înaintat demisia din motive de sănătate, el acuzând crize de hipoglicemie, iar Arsene l-a numit ca manager interimar pe Florin Apostoae, directorul de la spitalul din Târgu-Neamț. 

În plus, tatăl acestuia, Ilie Apostoae, este consilier județean PSD (venit de la PNL), într-un județ unde lupta PSD-PNL în Consiliul județean este la mustață, 14 la 13. 

Pe 9 aprilie, ministrul Sănătății Nelu Tătaru l-a demis însă pe Florin Apostoae și a numit-o ca interimar pe Daniela Marcoci, un medic epidemiolog de la DSP Neamț. Măsura ministrului Sănătății a fost luată după ce județul Neamț devenise al treilea din țară ca număr de infectări cu coronavirus.

Așadar, achizițiile controversate de la firma de pază sau de la firma de miere (din 31 martie, 8, 10, 13 și 16 aprilie) s-au făcut în mandatele oamenilor lui Arsene, Toader Mocanu și Florin Apostoae. Sau imediat după revocarea lui Apostoae, însă au fost pregătite pe vremea celor 2. 

Pe 15 mai, Ministerul Sănătății a numit, la propunerea PNL Neamț, un patron de pompe funebre la conducerea spitalului județean. 

Pe 20 mai, după ce PSD a modificat legea în Parlament astfel încât numirile și schimbările managerilor de spital să fie făcute de autoritățile locale și nu de către Ministerul Sănătății, baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, l-a demis pe Marius Ghineț și l-a numit pe medicul militar Silviu Dan Verzea.

loading...

Recomandări

Poliţistul care ar fi fost arestat ilegal s-a înscris în PNL

Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela, face primul pas spre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *