joi , 21 octombrie 2021 9:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Termenul oficial pentru inaugurarea Spitalului Regional Iași este 2026

Termenul estimat pentru darea în folosință a spitalelor regionale din Iași, Cluj și Craiova este 2026, iar costul total pentru cele trei investiții este de 7,8 miliarde de lei, arată un răspuns oficial al Ministerului Sănătății pentru G4Media.ro.

Inițiativa de a construi cele trei spitale a aparținut guvernului Ponta, iar guvernul Cioloș a făcut primii pași formali pentru obținerea finanțării europene. Cele trei guverne PSD controlate de Dragnea și miniștrii Florian Bodog și Sorina Pintea au întîrziat însă permanent cele trei proiecte.

Potrivit Ministerului Sănătății, valoarea estimată pentru Iași este de 2,38 miliarde lei.

În ceea ce privește finanțarea națională și cea din fondurile europene, Ministerul Sănătății a transmis că pentru Spitalul de Urgență Iași este luat în calcule suma de 461 milioane de lei – contribuția națională pentru perioda de programare 2014-2020, iar contributia nationala pentru perioada urmatoare va fi definitivata dupa aprobarea noului mecanism financiar.

Recomandări

Candidaţii la concursurile de poliție trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinaţi anti-COVID-19, au trecut prin boală sau un test rapid negativ

IGPR informează că la concursurile organizate, în această perioadă, de Poliţia Română pot participa candidaţii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *