luni , 6 decembrie 2021 8:40 pm
Iasi booked.net
-1°C

Termenul de CONECTARE a caselor de marcat la ANAF nu va fi prelungit, anunță PREȘEDINTELE instituției

Centre Commercial Auchan, in Perpignan, May 2020, its recommendations, its rules, the wearing of the mask. Scene of life in a supermarket in a period of deconfinement. Cashier wearing her mask and protected by a plexiglass plate. Professional category said to be in second line during the pandemic. Centre Commercial Auchan, à Perpignan, Mai 2020, ses préconisations, ses règles, le port du masque. Scène de vie dans un supermarché en période de déconfinement. Caissière portant son masque et protégée par une plaque de plexiglass. Catégorie professionnelle dites en seconde ligne durant la pandémie. Photo Jc Milhet / Hans Lucas,Image: 522910908, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Jean-Christophe Milhet / AFP / Profimedia

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu va prelungi termenul de 30 noiembrie pentru conectarea caselor de marcat electronice ale companiilor mici şi mijlocii la serverele agenţiei, a declarat, miercuri, preşedintele instituţiei, Mirela Călugăreanu, în cadrul unei conferinţe pe teme de fiscalitate.

„Un proiect extrem de important din perspectiva noastră îl reprezintă conectarea caselor de marcat electronice la infrastructura IT a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Procesul a fost demarat în data de 31 martie 2021, decurge în bune condiţiuni şi finalizarea acestui proiect este programată să se realizeze la finalul acestei luni. Cum spuneam, procesul se realizează în bune condiţiuni, şi de aceea reiterez faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu-şi propune să prelungească acest termen”, a afirmat preşedintele ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat pe 21 octombrie un număr de 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, potrivit unui comunicat remis de ANAF.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare.

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător, se menţiona în comunicatul citat.

Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei, preciza, în octombrie, ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *