miercuri , 23 septembrie 2020 1:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Terenul de lângă Aeroport ajunge la 31 euro/mp

Consiliul Județean continuă demersul pentru scoaterea la licitație (concesionare) a unui teren de 7.800 mp, lângă Aeroport, pentru construirea unui hangar de mentenanță destinat elicopterelor.

În acest sens, plenul CJ urmează ca, pe 22 ianuarie, să aprobe un studiu de oportunitate. Terenul a fost evaluat la 244.500 euro (31,3 euro/mp), iar obiectivul CJ este de a-l concesiona pe o perioada 25 ani, fiind stabilită o redevență minimă de 9.780 euro/an. În 2016, terenul pentru Spitalul de Urgență, din apropiere, era evaluat la 32 euro/mp, tot în cadrul unui raport oficial.

Potrivit apix.ro, proiectul de hotărâre al CJ, raportul de evaluare are data de referință 10 ianuarie 2020 și se bazează pe datele colectate și interpretate în luna ianuarie 2020. „S-a ținut cont de condițiile pieței din această perioadă și de previziunile pe termen scurt. S-a estimat o valoare de piață valabilă la data întocmirii prezentului raport și încă un interval de timp limitat după această dată, în care condițiile specifice ale pieței nu suferă modificări semnificative, care pot afecta opiniile estimate. Trebuie avut în vedere că în relație cu volatilitatea pieței, valoarea poate fi diferită în timp”, se arată în raportul atașat la proiectul de hotărâre.

Recomandări

Aeroportul din Iași va trebui să ajungă în următorii 15 ani la o capacitate de minim 3,5 milioane de pasageri anual

Reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au prezentat masterplanul de dezvoltare a aerogării ieșene. ”Sunt două scenarii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *