vineri , 3 decembrie 2021 11:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Taximetriștii protestează din nou împotriva ilegalităților făcute de UBER și TaxiFy

Taximetriștii ieșeni vor protesta din nou, luni, pe traseul Podu-Roş-Casa Pătrată-Hala Centrală între orele 10 şi 13: taximetriştii îşi vor parca din nou maşinile pe străzile Palat şi Anastasie Panu în semn de protest faţă de nerespectarea obligaţiilor pentru transportul de persoane de către cei afiliaţi la platformele Uber, Taxify şi altele.

„Chiar dacă se dă ordonanţa, nu ne ajută cu nimic“, ne-a explicat Mircea Manolache, liderul Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, filiala Iaşi.

„Dacă cineva vă sparge casa şi prindeţi hoţul şi-l daţi pe mâna poliţiei, poliţia îi dă avertisment?“, a întrebat el. Manolache a subliniat că ordonanţa respectivă ar trebui să menţioneze sancţiuni de la prima abatere. Practic, operatorii de taxi contestă sintagma „în mod repetat“ prezentă în legislaţia în vigoare privind transportul de persoane, scrie ziaruldeiasi.ro.

Până atunci însă traficul rutier prin faţa Prefecturii va fi restricţionat astăzi în intervalul menţionat, cu excepţia transportului în comun şi a autovehiculelor de intervenţie.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=403633590400967&id=396993707384634

Pe lângă străzile Palat şi Anastasie Panu (până în faţa Halei Centrale), se mai închide strada Costache Negri pe segmentul Hală – Moldova Center şi se restricţionează accesul auto în parcarea din faţa Palatului Culturii.

În acelaşi interval orar 10-13, comenzile la dispeceratele de taxi vor fi sistate, a mai precizat Mircea Manolache, care a solicitat înţelegere din partea celor care vor apela numerele respective.

Recomandări

A început cel mai mare festival folcloric de datini și obiceuri de iarnă organizat de Consiliul Județean Iași

Centrul Iaşului a fost ieri, 14 decembrie, gazda a zeci de cete şi alaiuri de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *