marți , 15 iunie 2021 3:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Târgul național de ceramică tradițională „Cucuteni 5000” vine cu un eveniment special

La Târgul național de ceramică tradițională „Cucuteni 5000”, din perioada 25 – 27 iunie 2021, este programată și a II-a ediție a Festivalului de Fanfare.

Sunt invitate trupe din județele Iași, Vaslui sau Suceava. Acesta este organizat prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași. Reprezentațiile muzicale vor avea loc în foișorul de lângă faimosul Tei al lui Eminescu. La ediția din 2019 au participat 11 fanfare din județele: Bistrița-Năsăud, Suceava, Vaslui, Iași, precum și din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina.

Pe durata a trei zile, au evoluat în festival: Fanfara Militară de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași, Fanfara „Frații Lucan” din Iași, Fanfara „10 Prăjini – Crăciun”, Dagâța – Iași, Fanfara din Ciocârlești – Scânteia, Iași, Fanfara din Cozmești – Iași, Formația de suflători de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, Fanfara Forumului German din Bistrița, Fanfara Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc – Suceava, Fanfara „Bârlădeanca” din Bârlad-Vaslui, Fanfara „Vasilii Amarfii” din Nisporeni – Republica Moldova, Fanfara Școlii de Muzică din Costiceni, Regiunea Cernăuți-Ucraina. Majoritatea dintre cele enumerate vor fi prezente și anul acesta la Iași.

Recomandări

Târgul de la Cucuteni revine în Copou

Târgul național de ceramică tradițională „Cucuteni 5.000” se va derula anul acesta în Parcul Copou …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *