luni , 19 aprilie 2021 4:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Târgul național de ceramică tradițională Cucuteni – 5000 se va desfășura în perioada 24-26 iulie

Primăria Municipiului Iași va organiza, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, „Târgul național de ceramică tradițională Cucuteni – 5000”.
Aflat la a XXXVII – a ediție, evenimentul se va desfășura în perioada 24 – 26 iulie 2020, reunind meșteri olari din județele Argeș, Botoșani, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Olt, Suceava, Vâlcea, Satu Mare și Timișoara, precum și din Republica Moldova și Cernăuți.
Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, municipalitatea va acorda suma de 8.000 de lei.
ATENȚIE! Organizarea târgului va deveni efectivă în funcție de evoluția pandemiei COVID-19 și a deciziilor care vor fi luate la nivel național, astfel încât acesta s-ar putea amâna.
Celelalte două evenimente propuse se înscriu în sfera cercetării științifice.
Astfel, se are în vedere organizarea de către Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, împreună cu Primăria Municipiului Iași, în perioada 7 – 30 iulie 2020, a Expoziției Internaționale de Invenții „Inventica 2020” și Conferinței de Inventică „Inventica 2020”.
În cadrul expoziției vor fi prezentate 127 de invenții brevetate de participanți din România, Moldova și Rusia, iar conferința se va desfășura online. Întregul proiect va fi sprijinit de către municipalitate cu suma de 20.700 de lei.

Recomandări

În România nu se va aplica certificatul verde anti-Covid. Românii vor merge fără acesta în vacanță, în interiorul țării

Premierul Florin Cîțu a declarat în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *