miercuri , 3 iunie 2020 4:12 am
Iasi booked.net
-1°C

Tânărul chef care a ucis în bătaie o bătrână şi apoi a adormit peste ea, la Oneşti, a fost condamnat

Tânărul chef care a ucis în bătaie o bătrână şi apoi a adormit peste ea, la Oneşti, a fost condamnat. Tavi Oprea are 29 de ani şi a comis crima în ziua în care venise la înmormântarea bunicii lui. Era drogat, iar mărturia lui de la Tribunal e teribilă.

Crima şocantă de la Oneşti a avut loc acum un an, pe 9 martie, când Tavi Oprea, un cunoscut chef de pe Litoral, care câștigase un concurs televizat de profil, a ucis în bătaie o vecină, pe scara blocului. Era drogat şi mai făcuse scandal înainte de crimă. Cu o zi înainte de înmormântare, Tavi Oprea, 28 de ani, a agresat o cerşetoare la priveghiul bunicii. Tatăl băiatului a sesizat că e irascibil şi devine violent şi l-a dus acasă, într-un apartament la etajul 1, şi l-a încuiat înăuntru. A sărit pe geam de la etaj şi, fiind desculț, a intrat într-o altă scară de bloc, unde ştia că e un fotoliu. Acolo a fost găsit de bătrâna de 78 de ani care se ducea să ducă gunoiul. Un vecin l-a auzit pe Tavi cum țipa la femeie şi a ieşit pe scară, dar tânărul l-a lovit cu pumnul. Vecinul s-a întors în casă să sune la 112, iar când s-a întors pe scară a văzut o privelişte şocantă. Criminalul era prăvălit peste bătrână, femeia fiind plină de sânge şi fără cunoștință. Ucigașul ei aproape adormise peste ea, obosit probabil de la câte lovituri îi aplicase. Tavi Oprea a fost condamnat de Tribunalul Bacău la zece ani și patru luni închisoare pentru omor şi consum ilicit de droguri. Decizia instanţei este definitivă. Mărturia criminalului e teribilă. El a povestit totul procurorilor: “M-am întâlnit cu o persoană care locuia vizavi de Hotel Zodiac din Constanţa şi am achiziţionat de la aceasta vreo 7 pastile de ecstasy la prețul de 50 lei pastila, după care am plecat cu autoturismul care era proprietatea mea către Ploieşti. Aici m-am întâlnit cu tatăl meu şi împreună ne-am deplasat către Oneşti. În următoarea perioadă, de aproximativ două zile, am consumat pastilelele de ecstasy şi am mai rămas doar cu un fragment. Îmi aduc aminte că m-am plimbat prin oraş, am fost la poalele unui deal şi am stat acolo având senzaţia că sunt urmărit de demoni şi că cineva ar vrea să mă omoare. Îmi aduc aminte că am intrat într-o scară de bloc, spre seară, cu intenţia de a mă odihni, iar apoi îmi aduc aminte că am fost trezit de către organele de poliţie, era foarte mare gălăgie, şi ca un flash în momentul în care am fost ridicat am observat probabil o persoană care era pe jos. Am fost întrebat de un poliţist: «Ce-ai făcut, inconştientule», după care am fost dus la secţia de poliţie.“, a declarat Octavian Oprea achetatorilor. “Provine dintr-o familie dezorganizată, părinţii fiind divorţaţi, inculpatul a participat la un concurs, a câştigat ceva bani (80.000 de euro n.r.), a lucrat pe un vas de lux, a intrat în patima drogurilor, iar înainte de a săvârşi fapta de omor, a consumat 6 pastile şi jumătate, îi murise bunica la care ţinea foarte mult, fapta de omor a fost fără nici un scop, nici un moment nu şi-a adus aminte nimic.“, a invocat avocatul lui Oprea în sala de judecată, scrie observator.tv

^
reclama adnow

loading...

Recomandări

Ieșean arestat pentru trafic cu substante psihoactive

Din toamna anului trecut si pana in aceasta luna, un iesean a procurat atat din …

One comment

  1. Hotararea de la tribunal nu a fost definitiva….Ea a fost apelata si e definitiva insa prin decizia Curtii de Apel Bacau….
    Omorul ar fi prin cruzimi…deci calificat….La Huidu am inteles… ,,ucidere din culpa” – treaca-mearga dar la asta – omor in loc de omor calificat ? – Apoi – cuantumul redus la minimum al pedepsei…???
    Faptul ca intre apelanti nu se regaseste si apelul procurorului ridica mari semne de intrebare. SA inteleg ca parchetul a achiesat tacit la sentinta de condamnare la 10 ?? – in conditiile in care victima a fost desfigurata de lovituri ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *