miercuri , 20 ianuarie 2021 5:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Tânăr din Suceava, reţinut după mai multe furturi la Botoşani

Poliţiştii au dispus reţinerea unui tânăr de 20 de ani din municipiul Suceava, suspectat că ar fi pătruns pe proprietăţile unor persoane din Botoşani şi ar fi furat bunuri şi bani, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit acesteia, reţinerea tânărului, cercetat sub aspectul comiterii a infracţiunilor de furt calificat şi tentativă de furt calificat, ar fi avut loc în urma unor percheziţii efectuate, duminică, la domiciliul său.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în noaptea de 17 spre 18 iunie, acesta ar fi pătruns, fără drept, pe proprietatea persoanei vătămate, un bărbat de 57 de ani, din comuna Curteşti, prin escaladarea gardului ce împrejmuieşte locuinţa şi profitând de faptul că autoturismele parcate în curte erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea, ocazie cu care ar fi sustras bunuri şi bani, creând un prejudiciu estimat la suma de 5.000 de lei. De asemenea, în noaptea de 18 spre 19 iunie, tânărul de 20 de ani ar fi pătruns fără drept pe proprietatea persoanei vătămate, un bărbat de 55 de ani, prin escaladarea gardului ce împrejmuieşte locuinţa sa din comuna Mihai Eminescu şi, profitând de faptul că cele trei autoturisme aflate în curte erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea şi ar fi sustras bunuri si documente, prejudiciul fiind estimat la suma de 11.500 de lei”, a afirmat Nenişcu.

Poliţiştii de la Secţia de Poliţie Rurală 1 Botoşani au reuşit identificarea autorului, iar duminică, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Suceava şi cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, la locuinţa tânărului de 20 de ani, din municipiul Suceava.

„Cu ocazia percheziţiei, la locaţia vizată au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă şi bunuri care să intereseze cauza, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar tânărul a fost condus la sediul Poliţiei în baza unui mandat de aducere, ulterior fiind dispusă reţinerea sa pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de astăzi (n.r.- luni) să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat oficialul IPJ.

Recomandări

Un bărbat din Suceava a cerut ordin de restricție împotriva soției după ce aceasta l-a opărit

Un barbat in varsta de 48 de ani, din comuna Horodnic de Sus, judetul Suceava, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *