miercuri , 20 ianuarie 2021 4:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Iaşul, singurul oraş din ţară în care preţul apartamentelor a crescut în iulie

În a doua lună de vară, preţurile solicitate pentru apartamentele (noi şi vechi) disponibile spre vânzare la nivel naţional s-au diminuat cu 1,8% faţă de luna anterioară, cinci din şase centre regionale consemnând scăderi – moderate – ale preţurilor apartamentelor, anunţă imobiliare.ro.

Valoarea medie de listare pentru o asemenea unitate locativă a ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la 1.309 euro pe metru pătrat util (faţă de 1.333 de euro pe metru pătrat la finele lui iunie). Cu o singură excepţie – Iaşul – majoritatea centrelor regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro au consemnat, spre deosebire de lunile anterioare, reduceri de preţ – acestea au fost, însă, moderate. Pe segmentul apartamentelor vechi au avut loc scăderi în toate cele şase mari oraşe ale ţării, în vreme ce, pe segmentul nou, au fost înregistrate şi majorări, potrivit ziarulfinanciar.ro.

Spre deosebire de luna precedentă, când preţurile au mai scăzut în Iaşi, indicele Imobiliare.ro relevă o evoluţie pozitivă pentru luna iulie: apartamentele scoase la vânzare aici s-au apreciat, per ansamblu, cu 1%, ajungând astfel să coste, în medie, 1.062 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.051 de euro pe metru pătrat la finele lui iunie).

În ciuda tendinţei generale de creştere, locuinţele din blocurile vechi ale Iaşiului au consemnat un recul de 1,2% în perioada analizată, de la 1.086 la 1.073 de euro pe metru pătrat. Apartamentele nou-construite, pe de altă parte, s-au apreciat în acest răstimp cu 2,6%, de la 1.024 la 1.051 de euro pe metru pătrat.

Recomandări

Ocolirea Iașului prin est: un drum 29 km în valoare de 65 mil. euro

Un proiect inițiat la nivelul societății civile începe să prindă contur: realizarea variantei Est a centurii ocolitoare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *