vineri , 16 aprilie 2021 10:25 am
Iasi booked.net
-1°C

Tablete pentru elevii din Iași!

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi a fost desemnat câştigător într-o competiţie naţională de proiecte lansată de Kaufland România, prin programul de granturi „Start ONG” şi implementat de Asociaţia „Act for Tomorrow”, trei spaţii de învăţământ de la nivelul liceului urmând să fie dotate cu laptopuri, tablete grafice şi camere web performante.

Proiectul „Alecsandriştii pentru o şcoală digitală” este singurul din judeţ desemnat câştigător în cadrul acestei competiţii care vizează susţinerea instituţiilor de învăţământ în contextul epidemiologic actual. Proiectul realizat de către şcoala ieşeană are scopul de a dezvolta competenţele digitale a 20 de cadre didactice, care vor deveni persoane resursă pentru ceilalţi colegi, dar şi pentru elevii liceului. De asemenea, în cadrul proiectului, va fi realizată şi o bibliotecă virtuală care va conţine diverse resure educaţionale deschise, necesare desfăşurării de activităţi de tip e-learning, pe care le vor accesa profesorii şi elevii şcolii, dar şi cadre didactice de la alte unităţi de învăţământ. Printre rezulatatele aşteptate se numără şi motivarea participării elevilor la activităţile e-lerning, crearea posibilităţii susţinerii unor ore moderne de către profesori, creşterea atractivităţii şcolii, implicarea acesteia în proiecte ale comunităţii locale care presupun responsabilitate socială”, au punctat membrii echipei de proiect.

Grantul câştigat de către şcoală este în valoare de 2.500 de euro, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru achiziţia dispozitivelor electronice menţionate anterior. Echipa de proiect declarat câştigător în cadrul programului este formată din prof. Alla Apopei, iniţiatoarea proiectului, prof. Mihaela Băsu, prof. Ionescu Mihaela, prof. Cristina Grigorean şi Rareş Cucuzel, preşedintele consiliului elevilor din Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi. Sursă: ziaruldeiasi.ro

Recomandări

Consiliul Local Iași nu este de acord cu finanțarea Politehnicii

Mari controverse în Consiliul Local pe subiectul finanțării Politehnicii Iași.  Mihai Chirica a precizat că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *