luni , 23 noiembrie 2020 6:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ieșenii care au apartamente în „blocul fantomă” din cartierul Cantemir vor fi evacuați

Primăria Municipiului Iași a câștigat în instanță procesul cu persoanele care nu au dorit să renunțe la apartamentele din blocul fantomă M2, din cartierul Dimitrie Cantemir. Acest imobil este cunoscut de ani buni ca fiind un pericol atât pentru locatari, cât și pentru persoanele din jur, fiind un adevărat focar de infecție și o fabrică de droguri.
Recent, Primăria Municipiului Iași a primit autorizația de a realiza intervenția de îngrădire temporară a accesului în blocul M2 și de evacuare a locatarilor imobilului de la Judecătoria Iași, decizia fiind executorie. Totodată, Primăria are obligația de a le oferi celor evacuați pentru o perioadă temporară, până la decizia definitivă, cazare în locuințe sociale.

Acesta este un pas important din demersul Primăriei de a demola focarul de infecție care de ani de zile afectează toți locuitorii din zonă, pentru care a înaintat un dosar în anul 2018 la instanțele de judecată. Din 114 locuințe, 49 sunt ale Primăriei, alte 43 sunt ale unor proprietari care au fost de acord cu relocarea lor și dărâmarea clădirii. Problema este cu celelalte 28 de spații atribuite către 40 de persoane, cele care au dus la dezastru. În data de 15 ianuarie 2020, Primăria Iași a chemat în instanță 28 de proprietari din zecile de persoane care aveau apartamente acolo și care au refuzat oferta Primăriei de recazare.

^

 

reclama adnow

Recomandări

Amenzi mari pentru ieșeni!

In urma activitatilor specifice desfasurate, politistii locali ieseni au legitimat, in ultimele ore, 283 persoane, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *