luni , 6 decembrie 2021 9:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

Surse: Nicolae CIUCĂ, printre variantele de PREMIER luate în calcul de PNL

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării, este una dintre variantele de premier discutate în interiorul PNL în cazul în care Florin Cîțu nu se poate prezenta la consultările de la Cotroceni de joi cu o majoritate guvernamentală, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Ciucă face parte dintr-o listă mai lungă de posibili premieri, alături de alți prim-vicepreședinți ai PNL, potrivit surselor citate. Lista a fost discutată miercuri seară de președintele Klaus Iohannis cu Florin Cîțu și alți lideri ai PNL.

Liberalii ar vrea refacerea coaliției de guvernare cu USR și UDMR, dar își doresc să păstreze toate ministerele avizatoare (Justiție, Finanțe) și cu bugete mari (Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor și Ministerul Sănătății), potrivit surselor G4Media.ro, ceea ce ar putea face dificile negocierile atât cu USR, cât și cu UDMR.

O altă variantă de negociere a liberalilor este construirea unui guvern minoritar cu UDMR, cu susținerea PSD din Parlament. Și PSD a avut o ședință joi noaptea în care a discutat despre o posibilă susținere pentru un guvern minoritar PNL, potrivit surselor G4Media.ro.

Consultările partidelor politice cu președintele Klaus Iohannis încep joi la ora 11. PNL are o ședință a Biroului Politic Național (BPN) la ora 10.

PNL are deja o decizie a Biroului Executiv (BEX) pentru susținerea lui Florin Cîțu, președintele partidului, drept candidat de premier.

Recomandări

Au apărut primele CAZURI de OMICRON în ROMÂNIA! Premierul a anunţat că va dispune primele MĂSURI

Premierul Nicolae Ciucă are, duminică, întâlnire la Guvern cu specialiştii din sistemul sanitar pentru a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *