luni , 6 decembrie 2021 9:26 pm
Iasi booked.net
-1°C
6245885 20.05.2020 Medical employees put on their personal protective equipment (PPE) at the University Clinical Hospital No 2 at Sechenov First Moscow State Medical University, one of the buildings repurposed as a hospital for patients suspected of, or diagnosed with, the COVID-19 infection, with a bed capacity of 210. Vladimir Pesnya / Sputnik

Spitalele din IAȘI se află într-o situație CRITICĂ! Numărul pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă este în CREȘTERE

În continuare există un deficit mare de locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19. Dimineața a început cu 20 de pacienți la Terapie Intensivă, 11 intubați, cinci pe ventilație mecanică și restul pe dispozitive de high flow, însemnând cantități mari de oxigen și alți șapte pacienți pe oxigen, pentru medicii de la Spitalul ,,Sf. Spiridon” din Iași.

,,Din păcate, unul din pacienți a decedat, era o pacientă de 14 zile, tratată în urgență la fel ca la Terapie Intensivă, dar cu afectare pulmonară extrem de importantă și cu o vârstă înaintată, 82 de ani. Așteptăm în următoarele ore deschiderea unui nou salon de Terapie Intensivă în secția exterioară Lețcani, dar în același timp, pacienții continua să sosească. Dintrei cei care se află acum pe surse de oxigen și ventilator în UPU a Spitalului Sf. Spiridon, unul singur este vaccinat”, transmite dr. Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU-SMURD a Spitalului ,,Sf. Spiridon” din Iași.

Medicii din Iași s-au trezit cu familii care au decis să își pună părinții în mașină și să vină către spitalele din Iași. În Iași este clar un deficit deoarece este al doilea județ al țării , o populație foarte mare și, după cum s-a văzut, se află deja în topul județelor ca număr de infectări.

,,E drept că aici se fac și multe testări și că lumea vine către spital. De aceea, două familii, probabil, una din Suceava și una din Vaslui, s-au hotărât să-și aducă părinții aici fără să treacă prin filtrul medicului de familie, a spitalului județean care, în fiecare din aceste județe, are secție dedicate COVID. Nu este o atitudine corectă, este o atitudine de a agresa sistemul medical și de a comuta șansa unui pacient din acest județ către un pacient din alt județ. Evident, există o alegere liberă a medicului, dar aici e vorba de urgențe și fiecare județ încearcă să își gestioneze cât mai bine urgențele”, spune dr. Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU-SMURD a Spitalului ,,Sf. Spiridon” din Iași.

Recomandări

Luni, 08 noiembrie 2021, în județul IAȘI, au fost administrate 2.985 doze de vaccin ANTICOVID

Luni, 08 noiembrie 2021, în județul Iași, au fost administrate 2.985 doze de vaccin anticovid. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *