vineri , 28 februarie 2020 5:28 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sucevenii au scris pe maşini distruse în accidente mortale scrisori către Guvern prin care solicită autostradă

Peste 1000 de persoane au participat vineri, de Ziua Unirii Principatelor Române, la un nou protest organizat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi pentru a solicita construcţia de autostrăzi către Suceava, dar şi în zona Moldovei.

Prezenţa numeroasă a sucevenilor la protestul de vineri l-a surprins inclusiv pe Ștefan Mandachi, care a spus că nu se aştepta ca un număr atât de mare de persoane să vină la primul metru de autostradă din Moldova, construit de el la ieşire din Suceava spre Cumpărătura, tot ca protest faţă de lipsa de şosele rapide în această zonă a ţării. După ce i-a salutat pe toţi cei veniţi la protest, Mandachi a dezvelit o bornă kilometrică înaltă de 4,2 metri, construită atât pentru a face mai vizibil pentru autorităţile centrale de la Bucureşti singurul metru de autostradă din Moldova, dar şi pentru a fi folosită ca o cutie poştală de toţi cei care vor să scrie Guvernului scrisori prin care solicită autostradă la Suceava, dar şi rezolvarea oricărei alte probleme. Cu acelaşi prilej, în aceeaşi locaţie, a fost inaugurat şi „Muzeul primului metru de autostradă” din Suceava şi din Moldova, în care pe lângă metrul de autostradă construit de Ștefan Mandachi sunt expuse şi maşini distruse în accidente mortale, în care şi-au pierdut viaţa mai multe persoane. Muzeul mai include şi un panou cu „#ȘîEu” şi cu imagini şi informaţii despre construcţia primului metru de autostradă, despre protestul organizat în luna martie 2019, precum şi cu articole din presa internaţională legate de acest protest, informează monitorulsv.ro.

După inaugurarea bornei cu înălţimea de 4,2 metri şi a muzeului, Ștefan Mandachi a făcut un apel către toţi cei prezenţi să scrie scrisori prin care să îşi exprime orice nemulţumire pe care o au.

O imagine impresionantă de la protestul de vineri a fost cea a sucevenilor care au răspuns apelului făcut de Ștefan Mandachi şi au început să scrie scrisori către guvernanţi prin care solicitau autostrăzi spre Suceava sau în Moldova ori prin care îşi exprimau diverse nemulţumiri. Și pentru că pe terenul pe care a fost construit metrul de autostradă nu era nici o masă, mulţi dintre cei prezenţi au folosit ca suport maşinile contorsionate în numeroase accidente în care şi-au pierdut viaţa oameni…

Recomandări

HALUCINANT. Poliţişti, petrecere de pomină cu infractori pe ritmuri de manele (VIDEO)

Este anchetă la Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava, după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *