vineri , 28 februarie 2020 4:01 pm
Iasi booked.net
-1°C

Emilia, pasărea rară ucisă de un brăilean, zburase 10.000 de kilometri până să ajungă în România

Gâsca cu gât roșu Emilia a fost braconată înainte să ajungă în curtea brăileanului care susţinea că din cauza ceţii a căzut din cer şi au omorât-o câinii, potrivit unor concluzii trase de biologi, după analiza datelor din dispozitivele de urmărire montate pe pasărea respectivă.

Gâsca cu gât roșu Emilia a fost ucisă dinainte de a ajunge în gospodăria unde a fost găsită de autorități, arată analiza datelor transmise de emițătorul prin satelit pe care pasărea îl purta, a informat Societatea Ornitologică Română.

Potrivit speciaştilor care au analizat datele transmiţătoarelor montate pe pasărea rară, pe 15 ianuarie, semnalele primite din 30 în 30 de minute de la emițătorul Emiliei au arătat că pasărea se află în curtea unei case din județul Brăila.

Autorităţile au descoperit emiţătorul, inele ornitologice, pene jumulite și intestinele păsării lângă cușca unui câine din gospodărie.

Pasărea s-a comportat „relativ normal” până în jurul orei 17. La următoarea locație indicată de emițător, practic, Emilia nu mai mișca. Un alt indiciu a fost temperatura păsării, care scade brusc la ora 14:57. Din acel moment, senzorul din emițător indică temperatura unei păsări care a murit. Expertul norvegian spune că, practic, pasărea a fost probabil ucisă pe câmp, în zona de hrănire.

Întrebat ce s-a întâmplat, proprietarul curții unde a fost găsit emițătorul susține că pasărea a căzut din cauza ceții și a fost ucisă de câini. Versiunea lui nu stă în picioare, susţin specialiştii, pentru că emiţătorul şi inelele ornitologice nu prezintă urme specifice dentiţiei unui câine, iar hamul cu care era fixat emiţătorul prezintă tăieturi de precizie şi arsuri.

 

Recomandări

Două noi focare de pestă porcină în Brăila. Vor fi eutanasiați 25.000 de porci

Peste 25.000 de porci vor fi eutanasiaţi în Brăila, după ce două noi focare de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *