joi , 24 iunie 2021 3:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Suceava: Doi frați, băgați în arest pentru maltratarea unui cal

Polițiștii de la Dumbrăveni au emis, luni aseară, ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru doi tineri, frați, pentru maltratarea unul cal. Este o premieră în Suceava și posibil și în țară, ca autorul unui act de cruzime față de un animal să ajungă după gratii.

Pe rețelele de socializare au apărut, la începutul săptămânii trecute, imagini în care se vedea cum un individ lovește sălbatic un cal, care nu mai putea trage la căruță. După ce cazul a devenit public și a fost sesizată Poliția, un echipaj s-a deplasat la locuința proprietarului calului, un tânăr de 28 de ani din Dumbrăveni, de etnie romă. A găsit acolo calul care avea urmele agresiunii cu biciul:

”În vederea examinării s-a solicitat sprijinul Direcției Sanitar Veterinare, la fața locului asigurându-se prezența medicului din cadrul acestei instituții și a medicului din cadrul circumscripției sanitar-veterinare Dumbrăveni. În urma examinării medicale a cabalinei s-a constatat că aceasta prezenta leziuni la nivelul picioarelor din spate, motiv pentru care animalul a fost preluat cu o autoutilitară specializată de către Asociația <Casa lui Patrocle> și transportată la un centru de îngrijire. De asemenea, cabalina a fost examinată cu cititorul de microcipuri, constatându-se că nu este cipată. La locuința bărbatului de 28 de ani au mai fost identificate 6 cabaline, toate fără cip, urmând a fi efectuate verificări pentru a se stabili proveniența acestora și legalitatea deținerii”, declara săptămâna trecută comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Ieri, după completarea probatoriului, polițiștii au continuat cercetările pentru comiterea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „ultraj contra bunelor moravuri”. Pe numele celor doi frați de etnie romă au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore în baza cărora, luni seară, aceștia au fost introduși în arestul poliției județene.  Foarte probabil, după 24 de ore de arest, cei doi vor fi cercetați mai departe sub control judiciar. Mesajul transmis în acest caz este însă cât se poate de ferm, informează monitoruldesuceava.ro.

Roxana Ciornei, președintele Asociației „Casa lui Patrocle”, a ținut să transmită mulțumiri poliției pentru implicarea în acest caz, în special șefului de post de la Dumbrăveni.

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii și cei de la Asociația ”Casa lui Patrocle” au mai salvat doi cai maltratați, unul la Bălăceana și unul la Vicovu de Sus.

Recomandări

Alertă cu bombă în zona Gării din Iași

Acum câteva momente Inspectoratul de Poliție Județean Iași a alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *