joi , 2 decembrie 2021 9:07 am
Iasi booked.net
-1°C

Ștefan Mandachi: „Dacă patronii conduc un BMW, în garajul statului intră două Dacii Logan”

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, cunoscut pentru campania „Șî eu”, prin care cerea statului să construiască o autostradă în regiunea Moldovei, vine acum cu o nouă propunere: antreprenorii români să meargă în școli și să le spună elevilor despre impozitele pe care le plătesc patronii români.

„Cred că e timpul ca noi, antreprenorii, să mergem în școli și să le explicăm elevilor un algoritm foarte simplu: dacă noi avem 10 lei și suntem impozitați cu 16% și cu 5% impozit pe dividende, înseamnă că 2,65 lei s-au dus ca impozit la stat. Dacă noi conducem un Mercedes, implicit în garajul statului intră un Volkswagen. Dacă noi conducem un BMW, în garajul statului intră două Dacii Logan”, a spus Mandachi, vineri, la un eveniment fiind citata de startupcafe.ro.

Omul de afaceri, care deține un lanț de restaurante, a primit un premiu special din partea Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România.

„Dedic acest premiu unei categorii sociale pe care noi, antreprenorii moderni, am uitat-o: este vorba despre patronii anilor ’90, patronii care au desfășurat afaceri în România într-o perioadă în care au fost subjugați, într-o perioadă în care veneau după 40 de ani de comunism, în care au fost traumatizați”, a spus el.

Mandachi s-a plâns că și acum oamenii de afaceri sunt priviți cu suspiciune. „Care e situația acum? Noi, antreprenorii suntem la fel de suspectați… Am fost într-o școală invitat unde erau 300 de profesori. Și am întrebat: <<Domnilor profesori, câți dintre dvs ați îndrumat vreun elev să fie patron?>>. Din 300 de profesori, nimeni nu a răspuns că și-a îndrumat elevul să fie patron”.

„Cred că a sosit timpul să ne smulgem din acest context al victimizării, pentru că noi manifestăm compasiune față de oamenii de afaceri din anii 90, iar oamenii de afaceri din anii ’90 spun așa: <<Noi am avut milioane de oameni cu care să dezvoltăm afaceri, iar voi aveți milioane de oameni după care vă uitați și după care plângeți>>. Cred că a sosit timpul să nu ne mai victimizăm. Nu e nevoie de pași mari de elefant, e nevoie de un pas mic de furnică”, a mai afirmat el.

Recomandări

Un milion de persoane vaccinate în România

A fost depășit pragul de un milion de români care s-au vaccinat împotriva Covid-19 și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *