marți , 30 noiembrie 2021 5:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mort acoperit cu prelata, lăsat de izbeliște în cimitir

Sicriul cu trupul neînsuflețit al unei persoane a fost acoperit cu o prelată și lăsat de izbeliște, în Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad! Desi a fost adus la groapă pe 15 octombrie, bârlădeanul decedat n-a avut parte de un mormânt normal, din cauză că cel care executa lucrarea nici după trei săptămâni nu s-a apucat de ea!

Seful Cimitirelor, care face parte din Directia Administratiei Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, prins pe picior gresit de conducere, a fost bãgat în Comisia de Disciplinã, de cãtre Mircea Iosipescu, seful DAPPC. În urma sedintei, care a avut loc ieri, la Primãria Bârlad, acesta a fost sanctionat cu „avertisment scris” si totodatã a fost mutat de la conducerea Cimitirelor pe un alt post din DAPPC, mai precis la Piatã. Mormântul bietului bârlãdean a fost imediat fãcut, ca prin minune!

În urmã cu trei zile, o doamnã din Bârlad, care locuieste în apropierea Cimitirului „Eternitatea” ne-a semnalat cã în partea nouã a cimitirului, cea dinspre Nord, mai multe morminte sunt neterminate, iar sicriele nu sunt acoperite conform normelor. „ Sã stiti ca la Bârlad în cimitirul nou pe deal, aproape de gard, mormintele sunt neterminate, cu sicriile bãgate în mormânt! Au doar primul rând de pãmânt peste sicriu. Eu am un vecin înmormântat în data de 15 octombrie. Si nu i-a terminat de facut mormântul nici acum! Ce pãrere aveti? Ce este de facut? Vã multumesc!.”, suna solicitarea doamnei Ecaterina. Pentru exemplificare femeia a trimis si fotografii de la mormântul vecinului ei, Dãnãilã Virgil, unde se vede clar cã la trei sãptãmâni de la înhumare, mormântul bietului om este acoperit doar cu o prelatã, iar vãduva plânge neputincioasã, neavând unde sã-i aprindã o lumânare, coroanele zac aruncate peste prelatã, ca si crucea pe care scrie numele decedatului. Revoltati, ne-am adresat conducerii DAPC Bârlad, în spetã col. (r) Mircea Iosipescu, directorul executiv, punând la dispozitie si fotografiile. Uimit de cele vãzute, directorul Iosipescu a mers la Cimitirul „Eternitatea” direct la mormântul din fotografii si a înlemnit când a vãzut cum arãta. „Am întrunit Comisia de Disciplinã si am fost la fata locului, la Cimitirul Eternitatea. Informatia dumneavoastrã s-a verificat si s-a dispus ca seful Cimitirelor sã fie pus în discutia Comisiei de disciplinã. Nu tolerez asa ceva, fiecare are atributii de serviciu care trebuie sã le îndeplineascã. Dacã greseste, plãteste. Comisia s-a întrunit pe 7 noiembrie si s-a luat decizia sanctionãrii sefului de la Cimitir cu avertisment scris si mutarea disciplinarã de la sectorul Cimitire, la sectorul Piatã. În plus, cel care a lãsat mormântul timp de trei sãptãmâni desfãcut si doar cu prelata, urmând sã construiascã o lucrare când avea el chef, nu mai are voie sã lucreze în acest cimitir”, a precizat Mircea Iosipescu. Ca prin minune, mormântul a fost fãcut imediat, astfel cã lucrurile au intrat în normal.

Recomandări

Doliu la Opera Iași

Mezzosoprana Gabriela Rîmbu s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de instituția în care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *